MRU Senato pirmininku išrinktas profesorius dr. G. Aleknonis - MRU
Naujienos

13 sausio, 2015
MRU Senato pirmininku išrinktas profesorius dr. G. Aleknonis

Sausio 13 d. Mykolo Romerio universiteto naujasis senatas rinkosi į pirmąjį posėdį. Jame vienbalsiai senato pirmininku išrinktas Politikos ir vadybos fakulteto Politikos mokslų instituto profesorius dr. Gintaras Aleknonis.

„Universiteto senatas yra suformavęs gražias ir gilias tradicijas, kurių norisi ir toliau laikytis“, - kalbėjo naujasis jo pirmininkas prof. dr. G Aleknonis. – „Lietuvos aukštasis mokslas yra sudėtingoje situacijoje, laukia daug pokyčių, kuriems mes turime būti pasiruošę, kartu išlaikydami pastovumą“. MRU senato pirmininkas sakė kviesiąs bendruomenę racionaliam darbui, padedant vieni kitiems ir ieškant išmintingų sprendimų, kurie būtų mums visiems naudingi.

Prof. dr. Gintaras Aleknonis Senate nuo 2009 m. iki šiol ėjo pirmininko pavaduotojo pareigas. Mykolo Romerio universitete jis pradėjo dirbti 2005 m., kai konkurso tvarka buvo išrinktas docentu tuometiniame Strateginio valdymo ir politikos fakultete. 2006 – 2008 m. jis buvo patvirtintas Universiteto sekretoriumi, o 2008 – 2010 m. Strateginio valdymo ir politikos fakulteto dekanu. 2010 – 2013 m. jis ėjo Politikos ir vadybos fakulteto Politikos mokslų katedros vedėjo pareigas, nuo 2013 m. yra Politikos mokslų instituto profesorius.