MRU rektorės kreipimasis: „Mes su Ukraina" - MRU
Naujienos

7 kovo, 2022
MRU rektorės kreipimasis: „Mes su Ukraina”
Bendruomenė
Rektorė
Universitetas

Brangūs  Mykolo Romerio bendruomenės nariai, 

Esame liudininkai, kaip Rusijos užpulta Ukraina narsiai gina savo šalį, savo laisvę ir teisę gyventi demokratiškoje, teisės viršenybės principais grįstoje Europos valstybėje.

Dėkoju Jums, kad šios agresijos akivaizdoje nelikote tik pasyvūs  stebėtojai, bet visa širdimi nuo pirmos karo dienos įsijungėte į paramos Ukrainai organizavimą, rūpinotės, kaip padėti  mūsų studentams iš Ukrainos, mūsų partneriams - Ukrainos universitetams, visai Ukrainos akademinei bendruomenei. 

Mūsų humanitarinė  ir finansinė pagalba, mūsų  tvirtas palaikymas ir  tvirta pozicija  telkiant paramą Ukrainai Lietuvoje ir tarptautinėje bendruomenėje yra ne tik Ukrainos gynyba. Gindami Ukrainą, giname  ir save – ši principinė kova ir laiku suvaldyta putiniška agresija lems Europos ateitį. Laisvės ir demokratijos vertybės – tai fundamentas, ant kurio Nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje buvo įsteigtas ir toliau augo Mykolo Romerio Universitetas. 

Mūsų atkirtis agresoriui – tai mūsų stiprybės siena, kurią sutvirtinti galima kiekvieno mūsų ir visų mūsų bendra valia.  Tokia valia, kurią parodė  Lietuvos žmonės Sausio 13-osios dienomis, kai beginkliai civiliai stojo  prieš sovietų tankus. 

Kaip tuomet, taip ir dabar, agresorius tikėjosi, kad  baimė ir panika greit išsklaidys Laisvės gynėjų gretas. Agresorius  klydo ir tada, ir dabar. Tik šiandien esame nepalyginamai stipresni,  nes esame stipriausio pasaulyje gynybinio Aljanso ir Europos Sąjungos nariai.

Stiprybės sieną, kaip pabrėžė savo metiniame pranešime JAV prezidentas Joe Bidenas, šiandien  statome   kartu su  ES ir NATO partneriais,  Kanada, Šveicarija,  Japonija,  Pietų Korėja, Australija,  Naująja Zelandija. Stiprybės sieną  statome mes kartu su visais geros valios žmonėmis visame pasaulyje.

Tikiu, kad mūsų bendruomenės rimtis ir susitelkimas, atsakingas darbas ir rūpestis vieni kitais bus mūsų stiprybė. Suremkime pečius ir ištieskime pagalbos ranką kiekvienam, kam šiuo metu reikia padėti.

Didžiuojuosi Jumis ir darysiu viską, kad išliktume stiprūs,  

Nuoširdžiai Jūsų,

Prof. Dr. Inga Žalėnienė

Rektorė