MRU rektorei prof. dr. Ingai Žalėnienei suteiktas Dongseo universiteto Garbės daktarės vardas - MRU
Naujienos

6 rugsėjo, 2022
MRU rektorei prof. dr. Ingai Žalėnienei suteiktas Dongseo universiteto Garbės daktarės vardas
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Rektorė

Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorei prof. dr. Ingai Žalėnienei rugsėjo 5 d. įteiktos Korėjos Respublikos Dongseo universiteto (DSU) Garbės daktarės regalijos.

DSU Doctor Honoris Causa prof. dr. Ingai Žalėnienei suteiktas už didelį indėlį į universitetų bendradarbiavimą, sėkmingą MRU ir Dongseo universiteto dvigubo diplomo studijų įgyvendinimą, Karaliaus Sedžiongo instituto Vilniuje veiklą, glaudžius studentų ir dėstytojų mainus.

„Šis įvertinimas atspindi nuo 2012 metų trunkantį glaudų ir prasmingą mūsų universitetų bendradarbiavimą“, – sakė MRU rektorė I. Žalėnienė iškilmingos Garbės daktarės vardo suteikimo ceremonijos metu. Pasak rektorės, partnerystė su vertybiškai artimu ir inovacijomis bei orientacija į ateitį pasižyminčiu Dongseo universitetu padėjo augti ir Mykolo Romerio universiteto akademinei bendruomenei. Iškilmingoje ceremonijoje, suteikiant prof. dr. I. Žalėnienei garbės daktarės vardą, dalyvavo ir Lietuvos Respublikos ambasados Korėjos Respublikoje vadovo pavaduotojas, konsulas Vilijus Samuila.

Bendra MRU ir Dongseo universiteto dvigubo diplomo bakalauro studijų programa vykdoma jau septintus metus. Šiemet būsimieji bakalaurai studijuoja bendroje programoje Žaidimų kūrimas ir skaitmeninė animacija (angl. Game Development and Digital Animation).  Būsimieji magistrai studijuoja dvigubo diplomo studijų programoje Informatika ir vizualinis turinys (angl. Informatics and Visual Contents). Korėjos kalbos ir kultūros studijos integruotos ir į kitas MRU studijų programas. Pirmasis Baltijos šalyse 2013 m. įsteigtas Karaliaus Sedžiongo institutas Vilniuje jau antrą kartą pripažintas vienu iš geriausių Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regione.

Pietų Korėjoje, Busane, įsikūręs Dongseo universitetas yra viena stipriausių regiono aukštojo mokslo įstaigų. DSU glaudžiai bendradarbiauja su daugiau kaip 230 užsienio universitetų bei industrinių partnerių. Jame studijuoja apie 12 tūkstančių studentų iš Pietų Korėjos ir 69 užsienio valstybių, dirba 350 dėstytojų. Pasaulinio lygio išsilavinimą ir sėkmingai profesinei veiklai būtinus praktinius įgūdžius suteikiantis DSU pasižymi inovatyviomis ir perspektyviomis studijomis, į aktualiausias problemas orientuotomis studijų programomis ir moksliniais tyrimais. Pagal absolventų įsidarbinimą DSU pirmauja regione tarp panašaus dydžio universitetų.

Dongseo universiteto rektorius dr. Jekuk Chang parėžė, kad MRU yra svarbus Dongseo universiteto partneris, o glaudi partnerystė sustiprino abu universitetus.

Dongseo universiteto kvietimu MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė taip pat dalyvauja Dongseo universiteto 30-mečio minėjime bei akademinėje tarptautinėje konferencijoje „Išmintis posthumanizmo eroje“ (angl. Wisdom in the Post-Human Era).