MRU rektorė su Sakartvelo ambasadore aptarė universitetų bendradarbiavimo galimybes - MRU
Naujienos

7 kovo, 2024
MRU rektorė su Sakartvelo ambasadore aptarė universitetų bendradarbiavimo galimybes
Vizitai

Kovo 6 d. Mykolo Romerio universitete (MRU) lankėsi nepaprastoji ir įgaliotoji Sakartvelo ambasadorė Lietuvoje Salome Shapakidze ir susitiko su rektore prof. dr. Inga Žalėniene.

Susitikimo metu aptartos Sakartvelo ir Lietuvos universitetų bendradarbiavimo perspektyvos bei galimybės studentams studijuoti pagal dviejų diplomų programas abiejose valstybėse.

Aptariant bendradarbiavimą studijų klausimu, rektorė nurodė, jog 2024 metų pavasario semestrą į MRU atvyko studijuoti 5 Sakartvelo studentai pagal mainų programas. Taip pat Mykolo Romerio universiteto bakalauro ir magistrantūros studijų siekia 16 kartvelų, tarp kurių net 5 studentai gauna Lietuvos valstybines stipendijas magistro studijoms. MRU bendradarbiauja iš viso su vienuolika Sakartvelo universitetų pagal dvišales sutartis arba Erasmus+ programą (Batumio Šota Rustavelio, Tbilisio Ivano Javakišvilio valstybiniu, Tbilisio humanitariniu, Tarptautiniu Juodosios jūros, Sukhumio valstybiniu, Grigol Robakidze, Guramo Tavartkiladze, Kaukazo, Ilia valstybiniu, Tbilisio Davido Agmashenebelio, taip pat – Gruzijos Amerikos universitetais).

MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė pažymėjo, jog per 20 metų Lietuvos narystės Europos Sąjungoje itin išryškėjo teisės ir vadybos sričių specialistų poreikis. Ambasadorė atkreipė dėmesį, jog Sakartvelas šiandien susiduria su specialistų, atsakingų už integraciją į ES, trūkumu ir ateityje šaliai tapus ES nare, tokių profesionalų poreikis tik augs.

Pokalbio dalyviai sutarė, jog Lietuvą ir Sakartvelą vienija istorinės tragiškos patirtys kovoje už laisvę, bendras jautrus požiūris į Rusijos sukeltą karą Ukrainoje.