MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė: Akademinei bendruomenei svarbu jausti savivaldybių gyvenimo pulsą - MRU
Naujienos

14 balandžio, 2022
MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė: Akademinei bendruomenei svarbu jausti savivaldybių gyvenimo pulsą
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Rektorė

Mykolo Romerio universitetas (MRU) ir Vilkaviškio rajono savivaldybė sudarė bendradarbiavimo sutartį, atveriančią naujų galimybių plėsti abipusiškai naudingą bendradarbiavimą, integruojantį savivaldos, verslo, mokslo ir studijų poreikius, studentų praktinį mokymą ir mokslinius tyrimus svarbiausioms socialinėms ir ekonominėms problemoms spręsti. Kovo 13 d. sutartį pasirašė Vilkaviškio rajono meras Algirdas Neiberka ir MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

„Akademinei bendruomenei svarbu jausti savivaldybių gyvenimo pulsą ir atitinkamai koreguoti studijų programas, praktinį mokymą mokslinių tyrimų tematika. Siekiame, kad universiteto intelektinis potencialas kuo geriausiai pasitarnautų sprendžiant tuos klausimus, kurie šiandien labiausiai rūpi žmonėms“, – sakė prof. dr. I. Žalėnienė. – „Tikiuosi, kad sėkmingai realizuosime ne vieną projektą, kurį šiandien Vilkaviškyje aptarėme su rajono vadovybe, švietimo ir kultūros įstaigų vadovais, ir paklosime tvirtą pagrindą ilgalaikei ir tvariai partnerystei“.

MRU rektorė I. Žalėnienė taip pat dalyvavo MRU „Gyvenimo startuolio“ programoje, kurios metu Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos moksleiviai buvo supažindinti su MRU studijų programomis, susitiko su Vilkaviškio turizmo ir informacijos centro vadovu Vitu Girdausku, lankėsi lietuvių tautinio judėjimo veikėjo ir ideologo, mokslininko ir gydytojo, Vasario 16-osios akto signataro Jono Basanavičiaus gimtinėje, Paežerių dvare įsikūrusiame Vilkaviškio rajono Suvalkijos (Sūduvos) kultūros centre-muziejuje.

Pokalbiuose apie turtingo Vilkaviškio rajono istorijos ir kultūros paveldo reikšmę pilietiškumo ugdymui, šiuolaikiškai edukacijai, platesniam Lietuvos pristatymui tarptautinėje erdvėje taip pat dalyvavo iš Vilkaviškio kilęs MRU profesorius dr. Vytautas Šlapkauskas, rektorės patarėja tarptautiniams ryšiams ir komunikacijai Violeta Gaižauskaitė.