MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė su marijampoliečiais tarėsi dėl Sūduvos akademijos kūrimo - MRU
Naujienos

5 kovo, 2024
MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė su marijampoliečiais tarėsi dėl Sūduvos akademijos kūrimo
Partnerystė

Kovo 4 d. Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė Marijampolėje aptarė MRU Sūduvos akademijos kūrimo eigą ir universiteto bendradarbiavimą su miesto savivaldos, verslo, teisėsaugos įstaigų vadovais.

MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė su Marijampolės meru Povilu Isoda tarėsi, kaip naujas MRU padalinys galėtų prisidėti prie Marijampolei reikalingų aukštos kvalifikacijos specialistų rengimo ir aktualių mokslinių tyrimų, mokymų bei kitų universiteto paslaugų teikimo, vykdant Vyriausybės nutarimą prijungti Marijampolės kolegiją prie MRU.

„Sieksime, kad Sūduvos akademija taptų ne tik Marijampolei, bet ir visam regionui svarbus aukštojo mokslo centras, kurio veikla reikšmingai prisidėtų prie viso regiono ekonominės, socialinės, kultūrinės raidos“, - teigė MRU rektorė.

Kovo 5 d. Marijampolės kolegijoje vyko strateginė sesija, kurioje universiteto ir kolegijos vadovai, dėstytojai ir administracijos atstovai svarstė strateginius būsimo konsolidavimo klausimus, tarėsi dėl artimiausių žingsnių, susijusių su Marijampolės kolegijos pertvarkymu į MRU Sūduvos akademiją.