MRU Rektorė: Mokslinės įžvalgos ir atradimai padeda efektyviai priimti sprendimus užsienio ir saugumo politikoje, aplinkosaugos bei sveikatos srityse - MRU
Naujienos

12 rugsėjo, 2023
MRU Rektorė: Mokslinės įžvalgos ir atradimai padeda efektyviai priimti sprendimus užsienio ir saugumo politikoje, aplinkosaugos bei sveikatos srityse
Universitetas
Seminarai

Šiandien Mykolo Romerio universitete (MRU) prasidėjo Frankofonijos universitetų agentūros (AUF) organizuotas seminaras, kurio metu bus aptariami mokslo ir sporto diplomatijos klausimai bei kitos aktualios temos. Seminare dalyvauja AUF padalinių atstovai, Prancūzijos, Kanados, Armėnijos, Sakartvelo, Rumunijos ambasadoriai. Renginys truks dvi dienas.

Kreipdamasi į Frankofonijos partnerius Rektorė prof. dr. I. Žalėnienė pažymėjo, kad mokslas ir diplomatija turi didžiulį sinergijos potencialą. Pasak jos, pasitelkus mokslines įžvalgas ir atradimus, sprendimų priėmimas užsienio ir saugumo politikoje, taip pat aplinkosaugos, sveikatos ir kituose sektoriuose tampa efektyvesnis.

„Frankofonijos tikslai rezonuoja su mūsų universiteto misija. Bendradarbiaudami su Frankofonijos partneriais galime skatinti kultūrinę ir kalbinę įvairovę, taiką, demokratiją, žmogaus teises, siekti pažangos aukštojo mokslo ir mokslinių tyrimų srityje, kad patenkintume savo studentų, bendruomenių ir visuomenės siekius“, -  sakė MRU vadovė.

Rektorė pasidžiaugė, kad Prancūzijos universitetai yra vieni iš ilgamečių ir labiausiai vertinamų MRU partnerių. Šiuo metu yra sudarytos 26 Erasmus mainų sutartys ir 3 dvišalio bendradarbiavimo sutartys su Prancūzijos universitetais. Taip pat plėtojamas bendradarbiavimas vykdant jungtines ar dvigubo diplomo programas. Šiuo metu MRU magistrantūros ir doktorantūros programose studijuoja 18 mainų studentų ir 21 laipsnio siekiantis Prancūzijos pilietis. Šiais metais universitetas prisijungė prie Europos universitetų iniciatyvos ir buvo pripažintas visateisiu Paryžiaus 8 universiteto koordinuojamo ERUA aljanso (Europos reformų universitetų aljanso) partneriu.

Universitete veikia Frankofoniškų šalių studijų centras, buriantis frankofonų bendruomenę, puoselėjantis prancūzų kalbos ir kultūros sklaidą universitete.