MRU rektorė Inga Žalėnienė išrinkta Europos moterų rektorių asociacijos (EWORA) tarybos nare - MRU
Naujienos

30 birželio, 2021
MRU rektorė Inga Žalėnienė išrinkta Europos moterų rektorių asociacijos (EWORA) tarybos nare

Birželio 29 dieną vykusioje Europos moterų rektorių asociacijos (European Women Rectors Association, EWORA) generalinėje asamblėjoje pirmą kartą į asociacijos tarybos nario vietą buvo išrinkta Mykolo Romerio universiteto rektorė profesorė Inga Žalėnienė.

Europos moterų rektorių asociacija įkurta siekiant kuo platesnio ir aktyvesnio moterų įsitraukimo į mokslinių tyrimų ir aukštojo mokslo sritis. Asociacija skatina ir siekia lyčių pusiausvyros ir lygybės akademinėse institucijose, o kaip kaip vieną iš svarbiausių aukštojo mokslo iššūkių įvardina nepakankamą moterų atstovavimą aukščiausiuose universitetų administracijos postuose.

Pasak MRU rektorės profesorės Ingos Žalėnienės, tai ne tik asmeninis įvertinimas, bet ir didelis pasiekimas visam Lietuvos aukštajam mokslui. „Turėtume skirti dar didesnį dėmesį ir vyrams, ir moterims turėti lygias galimybes dalyvauti mokslinių tyrimų, akademinės bendruomenės veikloje, skatinti moteris aktyviau įsitraukti ir prisidėti kuriant mokslu grįstas žinias ir technologijas“, - pabrėžia MRU rektorė Inga Žalėnienė.

Inga Žalėnienė yra viena pirmųjų moterų išrinkta Lietuvos valstybinio universiteto rektore.