MRU prorektorė prof. dr. I. Žalėnienė dalyvavo ASEM rektorių konferencijoje ir lankėsi konsorciumo universitetuose - MRU
Naujienos

9 balandžio, 2015
MRU prorektorė prof. dr. I. Žalėnienė dalyvavo ASEM rektorių konferencijoje ir lankėsi konsorciumo universitetuose

Kovo 22 – balandžio 3 d. Mykolo Romerio universiteto mokslo ir tarptautinių ryšių prorektorė prof. dr. Inga Žalėnienė dalyvavo Hangzhou (Kinija) vykusioje ASEM rektorių konferencijoje ir lankėsi konsorciumo SOCTECH partnerių universitetuose Kinijoje, Pietų Korėjoje ir Japonijoje.

„Išvyka buvo labai turininga ir intensyvi, užmegzta daugybė kontaktų ir susitarta dėl labai svarbių konkrečių projektų, kurie neabejotinai suteiks postūmį MRU bendradarbiavimui su partneriais iš Azijos regiono studijų ir mokslo srityse“, - įspūdžiai dalinosi prorektorė prof. dr. I Žalėnienė.

Hangzhou mieste vyko Azijos Europos fondo remiama 4-oji Azijos-Europos rektorių konferencija (Asia-Europe Meeting (ASEM) Rectors’ Conference) ir studentų forumas (ARC4). Pastarajame taip pat dalyvavo buvęs MRUSA prezidentas, dabar Lietuvos studentų sąjungos viceprezidentas Andrius Zalitis.

Šiais metais ASEM konferencija buvo skirta aptarti universitetų ir verslo bendradarbiavimą, ieškant 21-ojo amžiaus sprendimus, pasakojo profesorė I Žalėnienė. Tris dienas vyko intensyvios diskusijos apie universiteto ir verslo santykius didinant įsidarbinamumą, verslumą, naująją studijų plėtrą naudojant technologijas. Mokslo ir tarptautinių ryšių prorektorė sakė įsitikinusi, kad Mykolo Romerio universitete sutelktas dėmesys į studentų karjerą, jų verslumą atitinka pažangos modelius ir šio amžiaus sprendinius, apie kuriuos kalbėta ASEM konferencijoje. Prof. dr. I. Žalėnienė taip pat džiaugėsi, kad Lietuvai atstovavęs vienintelis universitetas turėjo galimybė prisistatyti Azijos-Europos rektorių konferencijoje. „Sulaukėme didžiulio susidomėjimo ir pasiūlymo bendradarbiauti SOCTECH konsorciumo rėmuose, dėstytojų ir studentų mainuose, naujai įsteigtų MRU laboratorijų programose ne tik iš tokių Azijos valstybių kaip Kinija, Honkongas, Singapūras, Kazachija, Malaizija, Bangladešas, Tailandas, bet ir Europos – Prancūzijos, Graikijos, Suomijos, Estijos. Konferencijos metu buvo sudaryta galimybė dalykiškiems pokalbiams su verslo atstovais, apsilankyta ir bendrauta su vadovybe vienoje didžiausių Kinijos e-verslo bendrovių Alibaba Group.

Viešėdama Kinijoje prorektorė prof. dr. I. Žalėnienė taip pat lankėsi Pekine įsikūrusioje MRU partnerinėje institucijoje - Kinijos komunikacijos universitete. Tartasi dėl jungtinių studijų programų rengimo, studentų mainų, vasaros stovyklos, kuri praeitais metais vyko ir šiais metais bendrai rengiama Mykolo Romerio universitete. Pekine prorektorė dar susitiko su Lietuvos ambasadore Kinijoje Korėjai, Mongolijai ir Vietnamui Lina Antanavičiene.

Tęsti ir intensyvinti tarpuniversitetinius ryšius buvo sutarta vizito dar vieno konsorciumo SOCTECH partnerių – Pietų Korėjos Dongseo universitetete metu. Busan mieste įsikūrusioje aukštojoje mokykloje MRU prorektorė susitiko su rektoriumi Jekuk Chang, kuris ne kartą yra lankęsis mūsų universitete, o 2013 m. jam buvo suteikta Mykolo Romerio universiteto Garbės daktaro vardas. Su juo bei kitais Dongseo universiteto atstovais kalbėta apie bendrai šiuo metu įgyvendinamą Skaitmeninio turinio bakalauro studijų programą, galimą techninės bazės plėtrą, kitas partnerystės galimybes.

Japonijos Josai universitete prof. dr. I. Žalėnienė susitiko su. rektore Noriko Mizuto, sutarta bendradarbiavimą pradėti nuo studentų mainų, kalbėta apie intensyvesnes Japonijos kalbos bei kultūros sklaidos galimybes MRU. Josai universitete MRU prorektorė dalyvavo iškilmingoje mokslų metų atidarymo šventėje.

Tokijuje susitikusi su Lietuvos ambasadoriumi Egidijumi Meilūnu, mokslo ir tarptautinių ryšių prorektorė prof. dr. Inga Žalėnienė džiaugėsi aptarusi galimybes plačiau pristatyti Mykolo Romerio universitetą Japonijoje, plėsti partnerystę su šios šalies universitetais.