MRU profesoriui P. Pereirai įteiktas Europos Gamtos mokslų sąjungos apdovanojimas - MRU
Naujienos

13 balandžio, 2015
MRU profesoriui P. Pereirai įteiktas Europos Gamtos mokslų sąjungos apdovanojimas

Balandžio 14 d. Vienoje Mykolo Romerio universiteto (MRU) Aplinkos valdymo centro vadovui prof. dr. Paulo Alexandre da Silva Pereirai už gaisrų poveikio dirvožemiui tyrimus kaip išskirtiniam jaunajam mokslininkui (2015 Division Outstanding Young Scientist) įteiktas prestižinis Europos Gamtos mokslų sąjungos (European Geosciences Union) apdovanojimas.

Apdovanojimas profesoriui įteiktas balandžio 12 – 17 d.Vienoje vyksiančios  Europos Gamtos mokslų sąjungos generalinės asamblėjos metu.

Prof. dr. Paulo Alexandre da Silva Pereira taip pat yra paskirtas Mykolo Romerio universitete steigiamos Aplinkos valdymo laboratorijos vadovu.

Prof. dr. Paulo Alexandre da Silva Pereira tęsia tyrimus gaisrų paveiktų teritorijų atžvilgiu, daugiausiai koncentruodamasis į miestų dirvožemius. Šiuo metu jis atlieka Vilniaus miesto dirvožemio tyrimus bei jo įtaką ekosistemoms, taip pat analizuoja kormoranų paukščių kolonijų poveikį dirvožemiui Kuršių Nerijoje.

Kviečiamas dirbti daugelyje garsiausių Europos universitetų, savo ateitį profesorius teigia matantis Mykolo Romerio universitete. Penkiomis kalbomis šnekantis, tarp jų – ir lietuviškai, Paulo džiaugiasi čia jam suteiktu pasitikėjimu, kurį galima puikiai derinti su mokslininko atsakomybe.

Apie prof. dr. Paulo Alexandre da Silva Pereira:

Iš Portugalijos kilęs, Lisabonos universitete studijavęs, 2010 m. daktaro laipsnį Barselonos (Ispanija) universitete apsigynęs aplinkos mokslų profesorius dr. Paulo Alexandre da Silva Pereira yra Mykolo Romerio universiteto Aplinkos valdymo centro vadovas. Dirbdamas Lietuvoje mokslininkas intensyviai bendradarbiauja su kolegomis iš Portugalijos, Ispanijos, Šveicarijos, JAV, Didžiosios Britanijos, Italijos. Tyrėjo interesų laukas apima aplinkos chemiją, aplinkos modeliavimą ir teritorinį planavimą, miškų gaisrus, gaisrų poveikį dirvožemio fizinėms ir cheminėms savybėms, pelenų ir dirvožemio eroziją, pelenų ir dirvožemio erdvės laiko kintamumą, klimato pokyčius, miestų teritorijas, geografinių informacinių sistemų tyrimus. Prof. dr. Paulo Alexandre da Silva Pereira yra Europos Gamtos mokslų sąjungos Dirvožemio sistemų mokslų padalinio narys ir Europos Komisijos „Horizontas 2020“ projektų išorinis ekspertas.

Apie Aplinkos valdymo centrą:

Aplinkosaugos vadybos centras (angl. k. Environmental Management Centre (EMC)) yra 2013 m. Mykolo Romerio universiteto Politikos ir vadybos fakulteto Viešojo administravimo institute įkurtas tarpdisciplininis mokslinių tyrimų centras. Savo veiklą jis orientuoja į tarpdisciplininius aplinkos tyrimus, pažangių projektų vystymą, bendradarbiavimą su vietos valstybinėmis ir privačiomis institucijomis, švietimą aplinkosaugos klausimais.

Apie Europos Gamtos mokslų sąjungą:

Europos Gamtos mokslų sąjunga yra pagrindinė gamtos mokslų organizacija Europoje, siekianti gamtos, planetų ir kosmoso erdvės mokslų profesionalumo žmonijos naudai. Ji buvo įkurta 2002 metų rugsėjį, sujungus Europos Geofizikos ir Europos Sąjungos Žemės mokslų draugijas, kurios būstinė yra Miunchene, Vokietijoje. Tai - ne pelno siekianti tarptautinė organizacija, vienijanti daugiau nei 12.500 narių iš viso pasaulio. Jos metinė Generalinė Asamblėja yra didžiausias ir žymiausias Europos gamtos mokslų renginys, pritraukiantis daugiau kaip 11 tūkst. mokslininkų iš viso pasaulio. Susirinkimo sesijos apima platų temų spektrą, įskaitant vulkanologijos, planetų tyrinėjimo, žemės vidaus struktūros ir atmosferos, klimato, energijos ir išteklių temas.