MRU prof. dr. Paulius Pakutinskas Pasauliniame dirbtinio intelekto forume dalijosi ekspertine patirtimi - MRU
Naujienos

9 vasario, 2024
MRU prof. dr. Paulius Pakutinskas Pasauliniame dirbtinio intelekto forume dalijosi ekspertine patirtimi

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Teisinių technologijų centro vadovas, Teisės mokyklos Privatinės teisės instituto prof. dr. Paulius Pakutinskas kartu su Lietuvos kultūros viceministru Vygintu Gasparavičiumi bei kultūros ministro patarėja Deimante Zuteliene vasario 5–6 d. lankėsi Slovėnijoje UNESCO organizuotame Pasauliniame dirbtinio intelekto etikos forume.

Forume susirinko aukšto lygio sprendimų priėmėjai, ekspertai. Jie diskutavo apie galimus dirbtinio intelekto (DI) valdymo modelius siekiant maksimaliai išnaudoti šios technologijos potencialą ir užtikrinti jos naudingumą visuomenei bei įgyvendinant darnaus vystymosi tikslus. Forumo dalyviai taip pat aptarė skirtingas šalių patirtis. Prie Lietuvos delegacijos prisijungė ir Lietuvos ambasadorė Austrijoje Lina Rukštelienė.

Prof. dr. Paulius Pakutinskas Slovėnijoje dalyvavo ir kituose dvišaliuose susitikimuose, kuriuose dalijosi savo patirtimi DI valdymo srityje. Pasak jo, bendravimas su specialistais iš įvairių šalių buvo labai įkvepiantis, labiausiai džiugino galimybė pasidalinti savo žiniomis ir išgirsti kitų patirtis tokiose srityse, kaip savireguliavimas, bendro reguliavimo modeliai.

MRU Profesorius taip pat buvo pakviestas po forumo skaityti paskaitos Liublianos universitete.