MRU paskelbti ir apdovanoti Lamerso Taikos premijos 2023 konkurso nugalėtojai - MRU
Naujienos

1 rugsėjo, 2023
MRU paskelbti ir apdovanoti Lamerso Taikos premijos 2023 konkurso nugalėtojai
Universitetas
Rektorė

Mokslo metų atidarymo šventėje  Mykolo Riomerio Universitete (MRU) paskelbti ir apdovanoti MRU studentai, tapę 2023 metų Dr. Karlo A. Lamerso Taikos konkurso nugalėtojais. Pirmą premiją – 1000 eurų - laimėjo Vilius Lapis, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto MA studijų programos GOALS studentas. Antrąją vietą užėmė ir 600 eurų laimėjo Volodymir Tsybko, Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Komunikacijos instituto MA programos „Viešųjų ryšių vadyba“ studentas iš Ukrainos ; trečioji premija – 400 eurų – atiteko Andrai Mažrimaitei, kuri yra Teisės mokyklos teisės LL.M studijų programos „Sveikatos teisė“ studentė.

Sveikinimo žodį tarė ir premijų diplomus kartu su MRU Rektore prof. Dr. Inga Žalėniene nugalėtojams įteikė iškilmėse dalyvavęs ilgametis Vokietijos Bundestago narys prof. h. c. dr. Karlas A. Lamersas.

Savo kalboje Karlas A. Lamersas pažymėjo MRU tarptautiškumą, sėkmingą akademinį darbą ir pasirengimą teikti pagalą piktos agresijos užkluptai Ukrainai.

Karlas A. Lamersas 2018 m. įsteigė savo vardo Taikos Fondą, kuris finansuoja studentų rašto darbų saugumo politikos konkursus įvairiose ES šalyse. Lietuvoje šis konkursas penkti metai iš eilės vyksta MRU. Šiemet konkurso tema buvo: Rusijos karas Ukrainoje ir NATO atsinaujinimas: ar Aljansas daro pakankamai, kad padėtų Ukrainai ir sustiprintų pozicijas bei NATO gynybą Europoje?

Karlas A. Lamersas yra įtakingas Vokietijos politikas, buvęs daugiametis Bundestago ir jo gynybos komiteto narys, buvęs NATO parlamentinės asamblėjos prezidentas. Jis palaiko pastovius ryšius su svarbiausiais Lietuvos politikais, užsiimančiais saugumo ir gynybos politikos klausimais.