MRU sėkmės istorija: apdovanoti doc. dr. J. Valčiukas ir prof. dr. S. Mulevičienė - MRU
Naujienos

27 sausio, 2024
MRU sėkmės istorija: apdovanoti doc. dr. J. Valčiukas ir prof. dr. S. Mulevičienė
Teisės mokykla

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Teisės mokyklos doc. dr. Juozas Valčiukas ir prof. dr. Salvija Mulevičienė apdovanoti Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos (VDAI) įsteigtu asmens duomenų apsaugos apdovanojimu „BDAR sėkmės istorija“. Apdovanojimas skiriamas už demokratinių vertybių puoselėjimą bei pagarbą pamatinėms žmogaus teisėms ir laisvėms.

 Teisės mokyklos dėstytojai, dalyvavę VDAI konkurse siūlė išskirtines iniciatyvas: doc. dr. J. Valčiukas buvo įvertintas už jaunimo skatinimą domėtis privatumo ir asmens duomenų apsauga, taikant patyriminio mokymo metodu grįstas praktikas, o prof. dr. S. Muleviečienė apdovanota už pusiausvyros paieškas tarp teisės į asmens duomenų apsaugą ir saviraiškos bei informacijos laisvės, taip pat už indėlį į visuomenės, žiniasklaidos ir viešojo sektoriaus atstovų šviečiamąją veiklą dėl asmens duomenų tvarkymo žurnalistikos tikslais.

Lietuvos teisingumo ministerijos remiama iniciatyva „BDAR sėkmės istorija“ skirta kartu su kitomis demokratinio pasaulio valstybėmis paminėti Tarptautinę duomenų apsaugos dieną