MRU pakviestas dalyvauti JT Aplinkos apsaugos programoje - MRU
Naujienos

2 vasario, 2015
MRU pakviestas dalyvauti JT Aplinkos apsaugos programoje

Mykolo Romerio universitetas pakviestas dalyvauti Jungtinių Tautų Aplinkos apsaugos programoje (United Nations Environment Programme - UNEP) bei prisijungti prie Pasaulinio universitetų partnerystės aplinkosaugos ir darnaus vystymosi srityse tinklo (GUPES). Universitetas pakviestas Politikos ir vadybos fakulteto Viešojo administravimo instituto profesoriaus ir Aplinkosaugos valdymo centro vadovo dr. Paulo Alexandre da Silva Pereira iniciatyva.

Pasaulinis universitetų partnerystės aplinkosaugos ir darnaus vystymosi srityse tinklas (GUPES) skatina aplinkosaugos ir darnaus vystymosi klausimų bei praktinių aspektų integravimą į universitetų, jų mokslinių tyrimų veiklą. Tinklas orientuojasi į didesnį studentų įtraukimą bei dalyvavimą aplinkosauginiuose projektuose tiek universitetuose, tiek ir už jų ribų.

Šį universitetų partnerystės tinklą sudaro daugiau nei 520 universitetų visame pasaulyje. (daugiau informacijos čia. „Dalyvavimas vienoje pagrindinių Jungtinių Tautų Aplinkos apsaugos programoje ir tinklo veikloje Mykolo Romerio universitetui padės skleisti svarbias tvarumo ir aplinkosaugos idėjas tarp mokslininkų, studentų ir kitų bendruomenės narių, universitete, skatins atkreipti dėmesį į jų svarbą siekiant išspręsti dabarties ir ateities iššūkius. Be abejo, tai didelis Universiteto bendradarbiavimo ir puikių mokslinių rezultatų pripažinimas tarptautiniu lygiu, - sako prof. dr. Paulo Alexandre da Silva Pereira.