MRU pagalba abiturientams: kaip susidoroti su egzaminų stresu? - MRU
Naujienos

31 gegužės, 2022
MRU pagalba abiturientams: kaip susidoroti su egzaminų stresu?
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Mykolo Romerio universitetas (MRU) kviečia abiturientus rasti laiko savo emocinei sveikatai ir įveikti egzaminų stresą. Jaunuoliai, norintys išvengti varginančio streso, nuo  gegužės 31 d. kviečiami pasinaudoti emocinės sveikatos stiprinimo programą sukūrusio startuolio „Mindletic“ programėle. MRU drauge su partneriu 100-ui abiturientų iš visos Lietuvos dovanoja galimybę beveik 2 mėnesius naudotis šia programėle nemokamai.

„Egzaminai – didelis išbandymas abiturientams, nes nuo jų priklauso ateities planai. Būtent streso suvaldymas gali tapti tikru iššūkiu kiekvienam. Siekiame, kad dvyliktokai pasitikėtų savimi šiame etape, taip didėja ir galimybės lengviau įveikti iškylančius iššūkius“, – sako MRU Komunikacijos ir rinkodaros centro vadovė Jurga Strimaitienė.

MRU rūpinasi savo darbuotojų ir studentų emocine sveikata.  Universitetas suteikia nemokamą psichologinę pagalbą tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis nuotoliniu būdu ar gyvai visiems MRU bendruomenės nariams. Be to, universiteto bendruomenė turi galimybę nemokamai naudotis individualiomis, grupinėmis ir komandinėmis „Mindletic“ sesijomis.

100-tas dvyliktokų nuo gegužės 31 d. iki liepos 23 d. „Mindletic“ gali naudotis nemokamai. Aktyvuoti savo paskyrą abiturientai gali atsisiuntę programėlę ir įvedę kodą, kurį MRU skelbia savo interneto svetainėje, kampanijos „Tu gali daugiau, nei galvoji“ polapyje.

„Mindletic“ programėlėje vartotojai anonimiškai fiksuoja savo išgyvenimus kurdami Jeilio universiteto studija pagrįstą asmeninį emocijų žemėlapį, kuris padeda analizuoti veiksnius, turėjusius įtakos konkretiems išgyvenimams, personalizuoja patirtį pagal reflektuotus išgyvenimus, pateikia įžvalgas, remdamasis  vartotojo fizinės sveikatos duomenimis. Programėlės vartotojams taip pat siūlomi įvairūs kvėpavimo, atsipalaidavimo pratimai bei šviečiamasis turinys. Vartotojai, norintys plačiau padiskutuoti emocinės sveikatos temomis, gali prisijungti prie specialiai tam sukurtų teminių refleksijos grupių.

„Norėdami išvystyti emocinį atsparumą, psichologinį stiprumą ir sulaukti geriausių rezultatų siekdami savo tikslų emocinį intelektą privalome nuolat treniruoti lyg raumenyną, nepriklausomai nuo to, kiek „mindletiški“ (atletiški) esame – visad galime būti stipresni. Taip „Mindletic“ „sporto klube“ aukščiausio įžymių organizacijų lygio vadovai renkasi daryti treniruotes individualiai, su bendruomene, savo komanda ar profesionaliais „treneriais“ – psichologais“, – sako Ieva Vaitkevičiūtė, „Mindletic“ įkūrėja ir vadovė.

„Mindletic“ jau spėjo pasinaudoti dešimtys tūkstančių vartotojų Europoje. Skaitmeninius komandinius psichologinį atsparumą didinančius „Mindletic“ žaidimus žaidžia keliolikos žinomiausių darbdavių komandos bei per mėnesį įvyksta šimtai individualių ir grupinių konsultacijų su psichologais.

Startuolis taip pat bendradarbiauja su Lietuvos psichologų sąjunga, Žmogaus teisių stebėjimo institutu, įvairiais mokslininkais ir pelnė ne vieną tarptautinį apdovanojimą.