MRU mokslo metus pradeda studentai iš 58 pasaulio šalių - MRU
Naujienos

2 rugsėjo, 2021
MRU mokslo metus pradeda studentai iš 58 pasaulio šalių

Pasibaigus priėmimo į aukštąsias mokyklas laikotarpiui, paskelbti šių metų priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatai. Populiariausias socialinių mokslų studijų kryptis siūlančiame Mykolo Romerio universitete  (MRU) šiemet studijas pradės daugiau nei 1500 pirmakursių iš Lietuvos ir dar 57 užsienio valstybių. 

Patrauklus ne tik lietuviams

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) pateiktais duomenimis, šiemet sulaukta beveik 5000 pageidavimų studijuoti bakalauro studijas MRU, o 552 stojantieji gavo pakvietimus mokytis šiame universitete.

„Ypač džiugina tai, kad Mykolo Romerio universitetas vis labiau matomas tarptautinėje erdvėje. Šių metų priėmimo laikotarpiu užsienio studentų prašymų studijuoti sulaukta net iš 57 skirtingų užsienio šalių, o norinčių studijuoti užsienio studentų paraiškų skaičius lyginant su praėjusiais metais padaugėjo daugiau nei 35 proc.

Stiprėjančios tarptautinės partnerystės, didėjantis mokslo rezultatų matomumas tarptautinėje mokslo erdvėje, geri alumnų atsiliepimai apie studijas Mykolo Romerio universitete neabejotinai prisidėjo prie šio rodiklio“, – teigė MRU vicerektorė akademiniams reikalams prof. dr. Regina Valutytė.

Tarp populiariausių bakalauro studijų programų pasirinkimų šiemet – „Teisė ir kriminalistika“ ir „Teisė“. Kaip ir praėjusiais metais, „Psichologija“ taip pat išlieka vienu iš dažniausių MRU studijų programų pasirinkimų. Populiariausios magistrantūros studijų programos tarp stojančiųjų šiemet: „Lyderystė ir pokyčių vadyba“, „Socialinis darbas“ ir „Baudžiamoji teisė ir kriminologija“.

Šiemet taip pat augo MRU vidutinis konkursinis balas stojant į valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas vietas, kuris siekė 7,14 balo (2020 m. – 6,81 balo).

Norminių kainų augimas neišgąsdino

Prof. dr. R. Valutytė pastebi, kad šių metų Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos sprendimas gerokai padidinti normines studijų kainas (ypač socialinių mokslų krypčių) turėjo įtakos renkantis studijas valstybinėse aukštosiose mokyklose, tačiau kainų augimas neatbaidė stojančiųjų. Šiemet fiksuotas ypač didelis prašymų studijuoti bakalauro studijose MRU skaičius.

„Suprantame, kad studijos valstybės nefinansuojamoje vietoje, ypač pakilus norminei studijų kainai, gali būti nemaža finansinė našta tiek studentams, tiek ir jų artimiesiems, todėl siūlome lanksčias mokėjimo už studijas galimybes. Pavyzdžiui, studijų įmokas galima mokėti dalimis, taip pat atidėti mokėjimą. Be šių galimybių, studentai taip pat gali gauti įvairias universiteto ar valstybės skiriamas stipendijas ar kitokią finansinę paramą studijų metu“, – komentavo prof. dr. R. Valutytė.