MRU mokslinės veiklos palyginamasis tyrimas - MRU
Naujienos

24 vasario, 2015
MRU mokslinės veiklos palyginamasis tyrimas

Vasario 24-26 d. Mykolo Romerio universitete lankėsi tarptautinių ekspertų grupės, vykdančios mokslinės veiklos palyginamąjį tyrimą ( benchmarking exercise).

Pirmajame tyrimo etape, kuris vyko 2014 m. pabaigoje, Universiteto fakultetai vertintojams pateikė padalinio mokslinės veiklos savianalizę ir mokslo darbus. Antrajame etape vyksta tarptautinių ekspertų vizitai institucijose ir susitikimai su administracija, atskirų fakultetų ir institutų tyrėjais, doktorantais.

Vasario 24 d. Tarptautinė ekspertų grupė viešėjo Viešojo saugumo fakultete Kaune. Vasario 25-26 d. susitiks tarptautiniai ekspertai susitiks su Mokslo ir tarptautinių ryšių prorektore, Ekonomikos ir finansų valdymo, Socialinių technologijų, Politikos ir vadybos bei Teisės fakultetų vadovais, dėstytojais, doktorantais, susipažins su mokslinių tyrimų infrastruktūra.

Sausio 15 d. Tarptautinė ekspertų grupė susitiko su Universiteto administracija, Filosofijos ir humanistikos instituto atstovais.

Tarptautinis mokslinės veiklos palyginamasis tyrimas - plačiai paplitusi tarptautinė praktika, naudojama tobulinti mokslinės veiklos kokybę. Lietuvoje tyrimą administruoja Mokslo ir studijų stebėsenos ir analizės centras (MOSTA).

Tyrimas vykdomas pagal šią metodiką ir grafiką.