MRU švenčia Kovo 11-ąją ir kviečia dalyvauti renginyje - MRU
Naujienos

9 kovo, 2023
MRU švenčia Kovo 11-ąją ir kviečia dalyvauti renginyje
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Rektorė

Visą savaitę, kovo 6–14 dienomis, Mykolo Romerio universitete (MRU) vyksta ypatingos progos – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos, minėjimo renginiai. Daugumoje iniciatyvų, kurios jau įvyko, dalyvavo nemaža universiteto bendruomenės dalis bei patriotiški Lietuvos piliečiai.

„Laisvoje Lietuvoje gimęs Mykolo Romerio universitetas yra puikus nepriklausomybę atkūrusios valstybės kūrinys. Mūsų akademiniai miesteliai Vilniuje, Ateities gatvėje, ir Kaune, Maironio gatvėje – gera ir jau atsipirkusi investicija į Lietuvos ateitį.“ – teigia MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

1990 metais atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, pirmąjį savo istorijos puslapį atvertė ir MRU – jau praėjus vos mėnesiui po nepriklausomybės atkūrimo paskelbimo buvo įsteigta aukštoji mokykla, kuriai vėliau 2004 metais suteiktas Mykolo Romerio universiteto vardas.

MRU augo, stiprėjo kartu su atkurta nepriklausoma valstybe. Pirmiausia jame pradėta rengti specialistus, kurių tuo metu labiausiai trūko. MRU išugdyti teisės, viešojo valdymo, visuomenės saugumo specialistai svariai prisidėjo kurdami valstybės pamatus.

Todėl, siekiant paminėti Lietuvai ir universitetui ypatingą dieną – MRU organizavo net keturis Kovo 11-osios minėjimo renginius.

Pirmajame renginyje, įvyko paroda „Laisvė – mūsų siekimo bendras vardas: Vytautui Landsbergiui – 90“. Parodos metu, MRU bendruomenės nariai, ir kiti – Didlaukio akademinio miestelio ir Vilniaus miesto gyventojai – apsilankė išskirtinėje parodoje, kurioje jie sutiko ir atrado daugelį ekspozicijoje slypinčių Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos faktų.

Antrajame renginyje, prieš kurį, MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė, pristatė metinę, 2022 metų universiteto veiklos ataskaitą, įvyko koncertas, kuriame fortepijonu grojo Darius Mažintas ir dainavo solistas Jonas Sakalauskas.

Trečiajame renginyje, kuris, kol kas, susilaukė didžiausio visuomenės dėmesio, MRU vidiniame kiemelyje įvyko vėliavos pakėlimas. Į renginį sugūžėjo didelė dalis universiteto akademinės bendruomenės, jų tarpe MRU rektorė prof. dr. I. Žalėnienė ir Senato pirmininkas prof. dr. Romas Prakapas, Didlaukio akademinio miestelio gyventojai ir kaimynai.

„Kovo 11-ąją švęsime ypatingą dieną – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventę. Šiandien šventės proga universiteto kiemelyje keliame vėliavą – Lietuvos valstybės simbolį. Keliame savo vėliavą su pasididžiavimu savo valstybe ir su pagarba Lietuvos nepriklausomybės akto signatarams, visiems Lietuvos žmonėms, kovojusiems už Lietuvos laisvę ir niekada nepraradusiems tikėjimo nepriklausomos valstybės atgimimu.“, – renginio metu sakė MRU rektorė prof. dr. I Žalėnienė.

Vėliavos kėlimo iniciatyvoje, susirinkusius svečius džiugino Pop vokalinės grupės merginos ir jų meno vadovas Artūras Novikas.

Svarbu paminėti ir tai, kad, minint Lietuvai ypatingą progą, visą savaitę, MRU darbuotojams ir budėtojams, buvo dalinamos trispalvės vėliavėlės.

Paskutinysis likęs, ketvirtasis renginys – salės futbolo turnyras, įvyks kovo 14 d., CR I-116 a. ir CR II-105 aud. Kviečiame dalyvauti!