MRU mažina studentams nuomos mokestį, peržiūri įmokų mokėjimo grafikus - MRU
Naujienos

10 balandžio, 2020
MRU mažina studentams nuomos mokestį, peržiūri įmokų mokėjimo grafikus

Mykolo Romerio universiteto vadovybė priėmė sprendimus mažinti mokesčius laikinai negyvenantiems universiteto Studentų namuose, o mokantiems už studijas peržiūri įmokų mokėjimo grafikus.  

Pasak MRU rektorės profesorės Ingos Žalėnienės, universitetas karantino sąlygomis ne tik siekia užtikrinti kokybišką studijų procesą nuotoliniu būdu, bet ir kitomis priemonėmis palaikyti ir padėti savo studentams šiuo laikotarpiu. „Paskelbus karantiną ir perėjus prie nuotolinių studijų su finansiniais iššūkiais susiduria ir studentai, ypač mokantys už studijas - dalis jų prarado darbus, neturi sukaupę santaupų, jų tėvai taip pat gali susidurti su finansiniais iššūkiais, todėl operatyviai reaguojame ir ieškome papildomų priemonių, kaip galėtume padėti mūsų studentams šiuo nelengvu laikotarpiu“, - sako MRU rektorė Inga Žalėnienė. 
 
Studentams – mažesni nuomos mokesčiai, lankstesnis įmokų mokėjimo grafikas 
Mykolo Romerio universitetas iniciavo pokyčius, kurie leistų kuo lanksčiau spręsti studentams mokesčio už studijas ir pragyvenimą universiteto Studentų namuose klausimus. Paskelbus karantiną ir pradėjus nuotolines studijas dalis studentų iš kitų Lietuvos miestų išvyko į namus, o dalis liko gyventi ir studijuoti universiteto Studentų namuose. 
Pasak R. Valutytės, studentams, kurie karantino metu išvyko iš Studentų namų, mokestis buvo sumažintas 50 proc. R. Valutytė sako, kad reaguodama į neapibrėžtą ekonominę situaciją, galimus finansinius sunkumus, su kuriais susidurs ar jau susiduria studentai, universiteto vadovybė priėmė sprendimą koreguoti ir įmokų už studijas tvarką. „Studentams, kurie dėl karantino įvestų apribojimų patiria finansinių sunkumų peržiūrime įmokų mokėjimo grafikus, pailginame nesumokėtos įmokos dalies mokėjimo terminą. 
Šioje visiems sudėtingoje situacijoje universitetas stengsis palaikyti savo studentus, suteikti visą reikalingą pagalbą kalbant ne tik apie studijų užtikrinimą, bet ir sprendžiant jautrius finansinius klausimus“, - pabrėžė MRU vicerektorė profesorė R. Valutytė.