MRU laida jaunimui „Gyvenimo startuolis“: kaip suvaldyti stresą? - MRU
Naujienos

25 rugpjūčio, 2021
MRU laida jaunimui „Gyvenimo startuolis“: kaip suvaldyti stresą?

Laidos jaunimui „Gyvenimo startuolis“ serijoje apie minčių krizę ir streso valdymą savo patirtimi ir praktiniais patarimais dalinasi juoko jogos instruktorė Daiva Stanytė Daunienė, kuri teigia, kad mūsų kūnas neskiria dirbtinai sukelto juoko nuo natūralaus, todėl gauname tą pačią naudą, o pilotė Greta Adlytė dalinasi praktiniais patarimais, padedančiais pilotams pasiruošti stresinių situacijų metu.

Juoko joga turi labai daug privalumų mūsų kūnui

Anot juoko jogos instruktorės Daivos, juoko joga yra unikali idėja, paremta juoku be priežasties. „Įdomus faktas yra tai, kad mūsų kūnas neskiria dirbtinai sukelto juoko nuo natūralaus ir mūsų kūnas gauna lygiai tą pačią naudą “, – teigia D. Stanytė Daunienė.

Daiva Stanytė-Daunienė

Pasak saviugdos studijų „Anahata“ įkūrėjos, juoko joga ne tik kuria ryšį tarp žmonių, bet ir yra naudinga ypač tiems žmonėms, kurie jaučiasi nejaukiai bendraudami su nepažįstamaisiais bei turi ir akivaizdžią naudą mūsų organizmui: „Ši joga turi labai daug privalumų ir mūsų kūnui, nes praktikuojant juoko jogą, iš tiesų, stiprėja mūsų imunitetas, gerėja mūsų skrandžio darbas, kraujagyslių sistema, daugėja optimizmo, į viską žiūrime kur kas lengviau“, – teigia Daiva Stanytė Daunienė.

Svarbu imituoti ir analizuoti stresines situacijas

Pilotė Greta pasakoja, jog svarbu ruoštis stresinėms situacijoms ir teoriškai, ir praktiškai: „Bet kurioje gyvenimo situacijoje patariu treniruotis: arba tą situaciją bandyti įsivaizduoti, arba prisiminti kažkokią panašią, kuri jau buvo nutikusi, ir ją išanalizuoti“, – sako Greta.

(Greta Adlytė)

Savo studentams, pilotė Greta Adlytė duoda užduotį, kurios metu reikia prisiminti pačias sudėtingiausias ir daugiausiai streso atnešusias situacijas. Greta tikina, kad dažniausiai tai būna netektys, avarijos ir kiti neįprasti dalykai. Prisiminus šias situacijas būtina išanalizuoti savo veiksmus, kuriuos atlikome – ar buvo bėgama nuo situacijos, ar su ja buvo kovojama? „Jei bėgome nuo situacijos, reikia sugalvoti veiksmų planą, kuris būtų padėjęs įveikti situaciją, ir kitą kartą atsitikus panašiai situacijai – būsime atsparesni stresui“, – tikina Greta.

Abi laidos pašnekovės pabrėžia, kad svarbu pažinti save ir savo poelgių priežastis, kurios padėtų valdyti stresą ir savo poelgius stresinių situacijų metu.

Visą laidą galima peržiūrėti Mykolo Romerio universiteto „Youtube“ kanale: Gyvenimo startuolis. MINČIŲ KRIZĖ IR STRESO VALDYMAS.

Mykolo Romerio universiteto laida „Gyvenimo startuolis“ – tai pokalbiai apie pasirinkimus baigus mokyklą, finansus ir gyvenimo būdą, keliones ir streso valdymą, profesinius iššūkius. Praktiniai pašnekovų patarimai, sėkmės istorijos ir įžvalgos apie tai kas svarbiausia kuriant savo gyvenimo startuolį. Šios laidos tikslas yra padėti kiekvienam jaunam žmogui, kuriančiam savo gyvenimo startuolį kuo lengviau įsilieti į suaugusiųjų pasaulį, išsigryninti savo unikalaus kūrinio tikslą, susidėlioti prioritetus ir suteikti naudingų patarimų sėkmingos ateities kelionėje.“ Laidos svečiai - skirtingų sričių atstovai: darbo rinkos ekspertai, darbdaviai ir tie, kurie šiandien gali tvirtai pasakyti: „Esu savo vietoje ir dirbu savo svajonių darbą“.