MRU kviečia teikti paraiškas mokslininkų ir tyrėjų grupių su užsienio mokslininkais bendrų projektų finansavimui - MRU
Naujienos

8 lapkričio, 2022
MRU kviečia teikti paraiškas mokslininkų ir tyrėjų grupių su užsienio mokslininkais bendrų projektų finansavimui
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Mykolo Romerio universiteto Mokslinės veiklos skatinimo fondas kviečia teikti paraiškas dėl dalyvavimo mokslininkų ir tyrėjų grupių su užsienio mokslininkų bendrų projektų finansavimo 2022 m.

Fondo lėšomis gali būti finansuojami Universiteto mokslininkų ir (arba) tyrėjų grupės, kurią sudaro ne mažiau nei du asmenys, iš kurių vienas yra užsienio mokslininkas, iki dalyvavimo konkurse neturintis su Universitetu darbo santykių (toliau – Grupė), moksliniai tyrimai, atitinkantys žemiau nustatytus reikalavimus. Gavus finansavimą iš Fondo, su užsienio mokslininku sudaroma darbo arba paslaugų sutartis ne trumpesniam nei trijų mėnesių laikotarpiui.

Mokslinis tyrimas atliekamas ir suplanuoti rezultatai pasiekiami per 24 mėnesius nuo finansavimo iš Fondo skyrimo.

Mokslinio tyrimo rezultatas – bent 3 mokslo straipsniai recenzuojamuose mokslo leidiniuose, įtrauktuose į Scopus duomenų bazę, ne žemesniame nei Q3 kvartilyje, turinčiuose kuo aukštesnį citavimo indeksą bei Universiteto ir užsienio institucijos prieskyrą arba monografija, išleista tarptautiniu mastu pripažintoje leidykloje, turinti Universiteto ir užsienio institucijos prieskyrą. Mokslo straipsniai turi būti išpublikuoti arba priimti spausdinimui su įrodančiais dokumentais.

Vienam moksliniam tyrimui įgyvendinti gali būti skiriama iki 20000,00 eurų.

Prioritetas teikiamas šiems moksliniams tyrimams:

Atitinkantiems tais kalendoriniais metais Mokslo ir inovacijų komiteto patvirtintas prioritetines mokslinių tyrimų kryptis;

Atliekant mokslinį tyrimą bendradarbiaujama su strateginėmis  Universiteto partnerinėmis institucijomis;

Mokslinio tyrimo rezultatus planuojama publikuoti mokslo krypties, kurioje atliekamas tyrimas, žurnale;

Mokslinio tyrimo daliai finansavimą skiria tyrime dalyvaujanti užsienio institucija ir (arba) kita institucija, organizacija, fondas.

Kartu su prašymu pateikiama:

Planuojamo mokslinio tyrimo aprašymas pagal šių nuostatų 1 priedą;

Grupės vadovo ir kitų grupės narių 5 pastarųjų metų iki prašymo pateikimo dienos mokslo publikacijų ir mokslinių darbų sąrašas;

Rašytinis užsienio mokslininko sutikimas dalyvauti konkurse ir moksliniame tyrime.

Konkursas šiai veiklai skelbiamas vieną kartą per metus iki 2022 lapkričio 30 d.

Informaciją teikia Mokslo kokybės ir analizės skyrius, Agata Katkonienė, el. p. agata.katkoniene@mruni.eu, tel. 8 5 2714463, MRU LAB, Didlaukio g. 55-402 kab.

Kvietimą galima rasti čia.