MRU kviečia pirmakursius atvykti į įvadinę savaitę „Turi kibirkštį? Žiebiame ugnį!“: studentų laukia daugybė nuotaikingų veiklų - MRU
Naujienos

25 rugpjūčio, 2022
MRU kviečia pirmakursius atvykti į įvadinę savaitę „Turi kibirkštį? Žiebiame ugnį!“: studentų laukia daugybė nuotaikingų veiklų
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas

Mykolo Romerio universitetas (MRU) kviečia pirmo kurso studentus atvykti į įvadinės savaitės renginius, kurie vyks rugsėjo 1–7 dienomis. „Turi kibirkštį? Žiebiame ugnį! Pirmakursių įvadinė savaitė 2022“ renginiai – proga susipažinti ne tik su universitetu, jo moksline veikla ir siūlomomis galimybėmis, bet ir su universiteto fakultetų dėstytojais bei, žinoma, studijų draugais. Įvadinė savaitė – tai lyg naujos kelionės pradžia, kurios metu bus pristatyta, kad studijos MRU – tai savirealizacija, asmenybės augimas, kuriami tarpusavio ryšiai, praktiškai realizuojamos žinios bei keičiančios pasaulį idėjos. Įvadinės savaitės renginiai vyks Kaune, MRU Viešojo saugumo akademijoje, ir Vilniuje, Ateities g. 20.

Tarp įdomių veiklų – šventinis koncertas ir nuotaikingos veiklos

MRU tęsia tradiciją svetingai pasitikti mokslo metus pradedančius studentus ir sėkmingam jų startui siūlo išskirtinį renginių maratoną. Jau rugsėjo 1-ąją – Mokslo ir žinių dieną – studentai turės galimybę pradėti su itin gera nuotaika: MRU vidiniame kiemelyje, Vilniuje, 10 val. pirmakursių lauks pirmasis susitikimas, mokslo metų atidarymo renginys ir visiems gerai žinomos atlikėjos Gabrielės Vilkickytės koncertas. Šią dieną studentai galės pasivaišinti ir MRU bendruomenės siūlomomis vaišėmis, turės galimybę užmegzti turiningus pokalbius. Be to, rugsėjo 1-ąją studentams bus išdalinti marškinėliai su MRU atributika, kuriais pirmakursiai kviečiami pasipuošti ir atvykti į rugsėjo 2-os bei 5-os dienos renginius.

Kitomis dienomis studentų lauks ir „Ryto vitaminai“, susitikimas su MRU rektore prof. dr. Inga Žalėniene, „flešmobas“ „K-pop ritmu“ bei „Life Design“ susitikimas, kuriame pirmakursiai sužinos, kaip kurti karjerą pokyčių laikais ir įgyvendinti nerealiausias svajones.

Kitomis įvadinės savaitės dienomis studentų lauks dar daugiau veiklų. Publikai bus paruoštos skirtingos auditorijos, kuriose kiekvienas turės galimybę pasirinkti pramogas pagal savo norus: pirmakursiai galės registruotis, dalyvauti bei pagilinti turimas žinias karatė  ir imtynių sporto šakose, jų taip pat lauks krepšinio, tinklinio, tautinių šokių, zumbos bei jogos pramogos.

Savirealizacijos galimybės ir naudingos nuorodos

Įvadinės savaitės metu MRU pirmakursiai turės progą daugiau sužinoti apie universiteto teikiamas savirealizacijos galimybes: Studentų atstovybę (MRUSA), Bendruomenės gerovės centrą, „Erasmus“ mainus ir praktiką bei mentorystę. Jie taip pat sužinos, kaip naudotis universitete taikoma virtualia „Moodle“ sistema ir MRU bibliotekos teikiamomis paslaugomis.

MRU pirmakursiams papasakos apie darnaus vystymosi sąvoką ir paaiškins, kodėl ji svarbi kasdienybėje ir universiteto gyvenime, taip pat suteiks naudingų patarimų, kaip valdyti stresą ir kitus iššūkius, bei pristatys Startup Hub (startuolių vystymosi terpę).

Įvadinės savaitės renginiai pasibaigs išvyka – MRU kvies studentus susipažinti su miestu, kuriame jie studijuoja: pirmakursiams bus organizuojama ekskursija po istorinį Vilnių.

Visos Įvadinės savaitės veiklos nuolatinių studijų studentams vyks gyvai universitete. Ištęstinių studijų studentai kviečiami prisijungti ir dalyvauti nuotoliniu būdu, jiems skirtos prisijungimo nuorodos pateiktos programoje.