MRU atvyksta į Kauną – laukia vertingi pranešimai, įdomūs susitikimai ir praktiniai patarimai - MRU
Naujienos

12 sausio, 2023
MRU atvyksta į Kauną – laukia vertingi pranešimai, įdomūs susitikimai ir praktiniai patarimai
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Teisės mokykla

Mykolo Romerio universitetas (MRU) kviečia moksleivius sausio 19 dieną, 10–16 valandomis, Žalgirio arenoje, Kaune, dalyvauti „Aukštųjų mokyklų mugėje 2023“, kurios metu jaunuoliams bus suteikiama visa aktuali informacija, susijusi su ateities karjeros vizija.

Renginys atviras visiems

„Aukštųjų mokyklų mugė 2023“ – tai vienas įdomiausių metų renginių, kuriuo siekiama aukštesniųjų klasių moksleivius, mokytojus ir visus, kurie domisi aukštuoju mokslu, supažindinti su aukštosiomis mokyklomis, jų strateginiais tikslais, misija bei naujovėmis, pirmosios ir antrosios pakopos studijų programomis, pasirinkimo galimybėmis ir priėmimo tvarka.

Mugės metu moksleivių lauks vertingos diskusijos, renginiai ir motyvaciniai pranešimai, praktinių patarimų sesija. MRU Teisės mokyklos dekanės patarėja Akvilė Alauskaitė skaitys pranešimą tema „Apie pokyčius populiariausių studijų sąrašuose. Kaip pasirinkti teisingai?". Lektorė atskleis, ar būsimi studentai profesiją renkasi žiūrėdami į paklausiausių sąrašą Lietuvoje. Taip pat visus stojančiuosius pakvies šūkiu „Turi kibirkštį? Įpūsime ugnį! Tu gali daugiau, nei galvoji!“, kurio pagrindiniais herojais taps abiturientai. „Siekiame padrąsinti jaunuolius patikėti savimi ir savo galimybėmis ateityje. Nuolat besikeičiančiame, kupiname iššūkių gyvenimo tarpsnyje, kuomet sprendžiamas būsimos profesijos bei studijų pasirinkimo klausimas, labai reikia padrąsinimo bei tikėjimo“, – teigia MRU Teisės mokyklos dekanės patarėja Akvilė Alauskaitė.

MRU profesorius doc. dr. Marius Laurinaitis atskleis (ne)pažabotą technologijų ateitį bei paaiškins technologijų reguliavimą ateityje. Profesorius pateiks praktinių pavyzdžių, kaip keičiasi mūsų pasaulis jau šiandien ir kokios laukia tendencijos.

Kauno apygardos prokuratūros vyriausias prokuroras Darius Valkavičius pasidalins faktais, kad net ir kūrybingiausia narkotinių medžiagų konspiracija nuo atsakomybės neapsaugo. Darius Valkavičius susirinkusiems atskleis slapčiausias bei įmantriausias narkotinių medžiagų gabenimo vietas, papasakos kaip išaiškinami sudėtingiausi tyrimai ir demaskuojami net labiausiai užsimaskavę ir itin griežtos konspiracijos besilaikantys nusikaltėliai. Pristatymo metu taip pat turėsite galimybę sužinoti dažniausiai taikomas kriminalinės žvalgybos taktikas bei strategijas, pamatyti slaptus kadrus iš sulaikymo vietų, prilygstančius labiausiai įtemptiems kriminaliniams filmams.

Taip pat MRU atstovai pakonsultuos moksleivius bei paaiškins, kokių žinių ir gebėjimų reikia norint studijuoti įvairias studijų programas, kaip pasirengti studijoms, pristatys karjeros galimybes ir perspektyvas baigus Mykolo Romerio universitetą.

MRU – lyderiauja įvairiose studijų kryptyse

MRU – didžiausias specializuotų socialinių mokslų universitetas Lietuvoje, kuriame siūloma net 14 bakalauro studijų krypčių: ekonomika, filologija, finansai, komunikacija, pedagogika, psichologija, politikos mokslai, socialinis darbas, teisė, vadyba, verslas bei viešasis administravimas. Taip pat 12 magistrantūros studijų krypčių: edukologija, ekonomika, finansai, komunikacija, politikos mokslai, vadyba, psichologija, socialinis darbas, teisė, turizmas ir valdymas, viešasis administravimas, žmonių išteklių vadyba.

Remiantis žurnalo „Reitingai“ 2023 metų universitetų studijų krypčių reitingu, kuriame įvertintos universitetų bakalauro ir magistrantūros studijos – MRU išsiskiria aukštu įvertinimu įvairiose studijų kryptyse. MRU pirmauja bakalauro nuolatinių studijų teisės mokslų krypčių grupės teisės studijose tarp visų Lietuvoje veikiančių aukštųjų mokyklų, kurios įgyvendina Teisės krypties studijas (net 75,16 taško).

Magistrantūros studijų teisės mokslų krypčių teisės studijose MRU yra antras (67,86 taško). Iš visų magistrantūros studijų krypčių MRU patenka į TOP 3 verslo, viešojo administravimo, žmonių išteklių vadybos, turizmo ir poilsio, teisės bei psichologijos studijų srityse.

MRU yra vienintelis į „UI GreenMetric“ reitingus patekęs Lietuvos universitetas. MRU tarp tvariausių universitetų užima 198 vietą Europoje ir 570 poziciją pasaulyje. Universitete šiuo metu studijuoja apie 5 900 studentų. Iš jų 11 proc. sudaro užsienio piliečiai, atvykę iš 65 skirtingų pasaulio šalių.

Daugiau informacijos apie „Aukštųjų mokyklų mugę 2023“ galima rasti čia.