MRU kviečia į „Sakurų žydėjimo šventę“ - MRU
Naujienos

9 gegužės, 2022
MRU kviečia į „Sakurų žydėjimo šventę“
Universitetas
Bendruomenė
Rektorė
Įvykis

Mykolo Romerio universitetas (MRU) kviečia studentus, dėstytojus, administraciją, svečius, gegužės 10 dieną, 15.00-17.00 val., „Bičiulių sode“, Didlaukio g. 55, Vilniuje dalyvauti renginyje „Sakurų žydėjimo šventė“.

Pavasario atėjimą simbolizuojančios sakuros pražydo ir dar vienoje Vilniaus vietoje – prie Mykolo Romerio universiteto įkurtame „Bičiulių sode“. Šis sakurų sodas prieš šešerius metus buvo pasodintas ir sėkmingai prigijo prie Mykolo Romerio universiteto Socialinių inovacijų laboratorijų centro MRU LAB Didlaukio gatvėje.

MRU „Bičiulių sode“ augantys 39 medžiai turi savo vardus – „Laisvė“, „Drąsa“, „Pagarba žmogaus teisėms“, „Taika“, „Teisingumas“ ir kitus, kurie simbolizuoja bendrąsias žmonijos vertybes.

„Bičiulių sodas“ pradėtas sodinti siekiant pažymėti vertybes, kuriomis vadovaujasi MRU – pirmasis valstybinis universitetas, įkurtas nepriklausomybę atkūrusioje Lietuvoje. Sodo koncepciją pasiūlė, parinko medžius ir konsultavo japoniško sodo Lietuvoje pradininkas Kęstutis Ptakauskas. „Bičiulių sode“ jau pasodintos 24 trijų metrų aukščio sakuros ir 15 dviejų metrų aukščio japoninių šermukšnių. Sodo koncepcijos autorius japoniškas sakuras ir šermukšnius parinko neatsitiktinai: sakura simbolizuoja vidinį orumą, kilnumą, jaunystę ir atsinaujinimą, šermukšnis – vidinį grožį, privatumą, taiką ir prieglobstį. Šie medžiai itin charakteringai atspindi ir metų laikų kaitą - sakuros žydi pavasarį, o japoniški šermukšniai įspūdingai keičia spalvą rudenį. Per MRU Bičiulių sodo atidarymą visiems sodo medžiams buvo suteikti simboliniai įvairių bendražmogiškųjų vertybių pavadinimai bei skirtos specialios dedikacijos Mykolo Romerio universitetui, žymiems jį kūrusiems ir puoselėjusiems profesoriams. Visi Bičiulių sodo mecenatai paminėti specialioje atminimo lentoje.

Renginio metu MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė įteiks padėkas universiteto savanoriams. „Sakurų žydėjimo šventėje“ vyks ir tradicinė japoniška arbatos ceremonija, o norintieji bus mokinami kaip pasiruošti savo arbatos puodelį. Iniciatyvoje bus galima ne tik pasimėgauti sakurų žydėjimu, tačiau ir įsiamžinti įvairiose nuotraukose, jaukiai praleisti laiką.