MRU kviečia į nemokamus duomenų apsaugos pagal BDAR praktinius mokymus - MRU
Naujienos

12 sausio, 2024
MRU kviečia į nemokamus duomenų apsaugos pagal BDAR praktinius mokymus
Įvykis

2024 m. vasario 23 d. vyks nemokami duomenų apsaugos pagal BDAR praktiniai mokymai. Vienos dienos intensyvūs kursai padės dalyviams suprasti grėsmes privatumui, pagrindines BDAR kategorijas ir reikalavimus, naujausią BDAR reikalavimų įgyvendinimo praktiką, rizikų privatumui valdymo praktinius niuansus bei leis išmėginti skirtingus duomenų apsaugos rizikų valdymo įrankius.

Mokymus ves prof. dr. Marius Laurinaitis – ilgametę patirtį Informacinių technologijų reguliavimo srityje turintis ekspertas, prof. dr. Darius Štitilis, Viešojo valdymo ir verslo fakulteto dekanas, daug metų dirbantis duomenų apsaugos ir kibernetinio saugumo srityje ir prof. dr. Regina Valutytė, MRU vicerektorė akademiniams reikalams, ilgametę patirtį žmogaus teisių srityje turinti ekspertė.

Mokymų metu dalyviai turės galimybę išmokti paaiškinti, kas yra Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas (BDAR) ir kokiais atvejais jis taikomas; supras, kad beveik visi, įskaitant privačius asmenis, darbuotojus ir darbdavius, turi žinoti apie BDAR; gebės apibūdinti, kas yra asmens duomenys, kokios yra pagrindinės BDAR kategorijos (duomenų valdytojas, duomenų tvarkytojas ir kt.); žinos ir gebės apibrėžti, ką reiškia duomenų subjektas ir jokios jo teisės bei kaip jas įgyvendinti; gebės paaiškinti pagrindinius reglamento (BDAR) principus; supras šių principų taikymo praktinius niuansus; galės paaiškinti asmenų ir organizacijos atsakomybę už galimus BDAR pažeidimus; suvoks teisėtus asmens duomenų tvarkymo pagrindus ir jų taikymą, duomenų valdytojų ir duomenų tvarkytojų pareigas bei duomenų subjekto teises ir jų įgyvendinimą; bus supažindinti su rizika privatumui, rizikos vertinimu ir valdymu. Susipažins su duomenų apsaugos rizikos valdymo automatiniais įrankiais; sužinos apie asmens duomenų saugumo pažeidimus bei tinkamus reagavimo būdus, atsakomybę ir priežiūros institucijų vaidmenį tiriant pažeidimus; sužinos naujausias sankcijas už BDAR reikalavimų nevykdymą ar netinkamą vykdymą.

Daugiau informacijos ir registraciją į mokymus galite rasti čia.