MRU JPA susitikimai - savivaldybių rinkimų ir savivaldos dimensijoms aptarti - MRU
Naujienos

6 vasario, 2015
MRU JPA susitikimai – savivaldybių rinkimų ir savivaldos dimensijoms aptarti

Mykolo Romerio universiteto Jaunojo politiko akademijoje (JPA) startuoja naujas paskaitų ir susitikimų modulis - moksleiviams, studentams, dėstytojams ir Universiteto svečiams, skirtas savivaldybių rinkimų ir savivaldos dimensijoms aptarti.

Vasario 7 d. pirmąjį susitikimą pradėjo visuomenės veikėjas, nevyriausybinių organizacijų, tokių kaip "Algojimas", "Kurk Lietuvai", "Gelbėkit vaikus" steigėjas ir valdybos narys, vienas iš pilietinio judėjimo, siekiančio skaidrios viešosios politikos - „Baltosios pirštinės" ir jaunimo įsitraukimo į politiką projekto „Įkalbėk“ www.ikalbek.lt iniciatorių - Tadas Langaitis, kuris JPA kalbėjo apie jaunimo įsitraukimo į politiką būdus.

Antrąją paskaitą 12 val., pratęsė Miroslavas Monkevičius - Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos sekretorius, Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) vicepirmininkas, buvęs Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT) prezidentas, inicijavęs tokias jaunimo įsitraukimo į politiką ir visuomeninę veiklą skatinančias iniciatyvas kaip "Man ne dzin" ar "Misija Sibiras". Svečias JPA kalbėjo apie „šaltą dušą“ jauniems politikams.

Abi vasario 7 d. Jaunojo politiko akademijos paskaitos vyko Mykolo Romerio universitete, Ateities g. 20, I-311 aud. Daugiau apie renginį čia:

https://www.facebook.com/events/1018897818127060/

Primename, kad visos JPA paskaitos yra viešos, todėl jose gali dalyvauti visi susidomėję JPA pristatomomis ir dėstomomis temomis. Visiems JPA dalyviams bus įteikti tai patvirtinantys pažymėjimai.

Kovo 21 d. pakviesime JPA bičiulius susitikti su laimėjusiais ir pralaimėjusiais rinkimus.

Jaunojo politiko akademija (JPA) tai - MRU akademinė ir pilietinė iniciatyva, skirta norintiems gilinti ir plėtoti politikos mokslų teorines bei praktines žinias, intelektualinė platforma – patirties mainams.

JPA tikslai - skatinti jaunimą domėtis politika ir joje dalyvauti; lavinti žinias apie valstybę, valdžią ir politikos formavimą; ugdyti jaunimo kritinį bei analitinį mąstymo būdą; sudaryti galimybes tiesiogiai bendrauti su politikais ir politikos srities ekspertais.

Aktualią informaciją apie Jaunojo politiko akademiją kviečiame sekti jos profilyje Facebook‘e: https://www.facebook.com/JPAkademija

Kviečiame pasimatyti JPA!:)

http://jpa.mruni.eu/