MRU įvykusioje atvirų durų dienoje „Tu gali daugiau nei galvoji“ – veiklos mokytojams ir moksleiviams - MRU
Naujienos

17 lapkričio, 2022
MRU įvykusioje atvirų durų dienoje „Tu gali daugiau nei galvoji“ – veiklos mokytojams ir moksleiviams
Įvykis
Universitetas
Studijos
Bendruomenė
Mokslas
Rektorė

Lapkričio 17 d. moksleiviai ir mokytojai rinkosi į Mykolo Romerio universitetą (MRU), kuriame vyko atvirų durų diena „Tu gali daugiau nei galvoji“. Netradicinėse veiklose renginio dalyviai iš arti susipažino su universitetu, pabendravo su dėstytojais, studentais, alumnais, MRU draugais, taip pat iš pirmų lūpų išgirdo apie studijų programas, priėmimo reikalavimus bei atsakymus į rūpimus klausimus.

Visuomenės susidomėjimo sulaukusiame renginyje moksleiviams ir mokytojams pasiūlyta net keletas skirtingų renginio programų. Viena iš jų – programa moksleiviams, kita – programa ir patiems mokytojams.

Programoje moksleiviams – interaktyvios veiklos

„Visiems, kurie nori įgyti žinių, pasirengti sėkmingai profesinei karjerai ir kokybiškam gyvenimui plačiai atveriame didžiausio specializuoto socialinės krypties universiteto duris. MRU studijuoja ir tobulina kvalifikaciją pedagogai ir psichologai, teisės, verslo, skaitmeninės ekonomikos, komunikacijos ir kibernetinio saugumo, valstybės valdymo ir daugelio kitų itin svarbių sričių specialistai, be kurių negali funkcionuoti nė viena pažangi visuomenė. Tikiuosi, kad šios dienos renginiai padės jums geriau apsispręsti, kaip geriau atskleisti savo talentus ir gebėjimus“, – sveikindama moksleivius ir mokytojus sakė MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė.

Prasidėjus renginio programai, moksleiviams pasiūlytos interaktyvios veiklos, kurios prasidėjo aktualiais pranešimais. MRU Teisės mokyklos dekanės patarėja Akvilė Alauskaitė, Komunikacijos ir rinkodaros centro Priėmimo ir rinkodaros skyriaus vyresnioji vadybininkė Sandra Ščerbo bei Nacionalinio priėmimo vadovas Saulius Bugailiškis moksleiviams papasakojo ne tik naudingiausius ateities kūrimo žingsnius, tačiau ir priėmimo sąlygas ir reikalavimus stojant į MRU. Pranešimų metu mokiniai išgirdo įvairiausius pasakojimus ir istorijas, kurie pravers dar visai netolimoje ateityje.

Kiek vėliau prasidėjo ir antroji moksleivių renginio programos dalis – dirbtuvės. Moksleiviai aktyviai dalyvavo edukacinėse erdvėse, kuriose iš pirmų lūpų išgirdo atsakymus į rūpimus klausimus bei pabendravo su MRU atstovais. Užsiėmimų metu dalyviai susipažino su būtinąja gintimi, kovine savigyna, sužinojo daugiau apie skaitmenines medijas, žaidimus ir animacijas, Pietų Korėjos kultūrą, kinologo ir psichologo profesijas bei kriminalistikos specialybę šiuolaikinėje visuomenėje. Taip pat mokiniai dalyvavo ir ugdomajame eksperimente, kuriuo siekta atkleisti pasitikėjimo savimi ir bendravimo įtaką veiklos rezultatams.

Programoje mokytojams – sertifikato vertės veiklos

Tuo tarpu mokytojams – pasiūlyta mokytojų programa. Programos metu mokytojai sužinojo daugiau apie teisės specialybę, jos ištakas bei Mykolo Romerio universitetą, taip pat dalyvavo mokytojams skirtuose mokymuose, po kurių įteikti išklausyto kurso sertifikatai.

Galiausiai, mokytojų vizitą atvirų durų dienoje, užbaigė šiltas pokalbis su MRU bendruomene, prie puodelio arbatos.

Patys moksleiviai ir mokytojai renginį įvertino kaip labai įdomų ir naudingą.