MRU įvyks netradicinė diskusija – „Minkštųjų kompetencijų ugdymas asmeninei ir profesinei sėkmei" - MRU
Naujienos

7 birželio, 2022
MRU įvyks netradicinė diskusija – „Minkštųjų kompetencijų ugdymas asmeninei ir profesinei sėkmei”
Mokslas
Teisės mokykla
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė

Kas yra „minkštieji” įgūdžiai? Tai tarpdisciplininiai įgūdžiai, susiję su tikslų nustatymu, laiko planavimu, darbu komandoje, bendravimu, konfliktų sprendimu, kurie yra gyvybiškai svarbūs šių dienų visų sričių profesionalams. Deja, apklausos rodo, kad šių svarbių kompetencijų neįgyjame pakankamai nei bendrojo lavinimo mokyklose, nei universitetuose, tad kyla klausimas – ką daryti?

MRU Mediacijos ir darnaus ginčų sprendimo laboratorijos komanda, vadovaujama prof. dr. Agnės Tvaronavičienės, drauge su 5 užsienio universitetais partneriais, nuo 2019 m. rugsėjo vykdo ERASMUS + projektą DISCOM, kurio pagrindinis tikslas – plėtoti minkštųjų įgūdžių ugdymą efektyvesniam bendradarbiavimui ir konfliktų valdymui. 

MRU kviečia registruotis ir dalyvauti netradicinio formato renginyje, pusryčiuose – diskusijoje, intriguojančia tema: „Minkštųjų kompetencijų ugdymas asmeninei ir profesinei sėkmei“.

Renginio metu bus pristatyti DISCOM projekto rezultatai bei ieškoma atsakymo kaip galime padėti tuoj į darbo rinką įžengsiantiems specialistams, neapsiriboti dalykinėmis žiniomis, bet ir demonstruoti puikius bendradarbiavimo, savo gyvenimo ir profesinės karjeros valdymo įgūdžius.

Renginio data: 2022 m. birželio 10 d., 10-12 val.

Renginio vieta: MRU Mokslo ir inovacijų centro L-104 auditorija, Didlaukio g. 55, Vilnius. 

Pusryčius auditorijoje skanaus ribotas kiekis žmonių (pirmieji užsiregistravę). Pusryčiauti drauge nuotoliniu būdu, MRU kviečia per YouTube platformą. Registracija į renginį pateikiama čia.

Diskusijos dalyviai: Lietuvos karjeros specialistų asociacijos vadovė Daiva Šilienė, MRU Žmogaus ir visuomenės studijų fakulteto Edukologijos ir socialinio darbo instituto profesorius Romas Prakapas, Karjeros ir lyderystės koučingo specialistė, MRU Vadybos ir politikos mokslų instituto direktorė Aistė Dromantaitė, „Telia“ duomenų mokslo, dirbtinio intelekto ir analitikos vadovė Ramunė Šabanienė, Bored Panda Žmogiškųjų išteklių vadovė Eglė Ona Jokubaitė, Coca Cola Baltijos regiono vadovas Deividas Jančius, MRU Teisės mokyklos Viešosios teisės instituto profesorė, DISCOM projekto vadovė Agnė Tvaronavičienė.

Diskusiją moderuos: MRU Teisės mokyklos dekanės patarėja Akvilė Alauskaitė.

Renginys vykdomas įgyvendinant Erasmus + programos DISCOM projektą (Nr. 2019-1-LV01-KA203-060423).