MRU - įvyko tarptautinė personalo mainų savaitė pagal Erasmus+ programą „International Staff Exchange Week@MRU 2018“ - MRU
Naujienos

29 birželio, 2018
MRU – įvyko tarptautinė personalo mainų savaitė pagal Erasmus+ programą „International Staff Exchange Week@MRU 2018“

2018 m. liepos 2-6 dienomis jau aštuntąjį kartą Mykolo Romerio universitete vyko Tarptautinė personalo mainų savaitė („International Staff Exchange Week@MRU 2018”) pagal Erasmus+ programą.
Universitete viešės, ir kartu su MRU darbuotojais patirtimi dalinsis atvykę personalo darbuotojai iš 23 partnerinių institucijų iš 20 skirtingų Erasmus+ Programos šalių ir šalių Partnerių: Kanados, Japonijos, Malaizijos, Indonezijos, Taivano, Rusijos, Armėnijos, Uzbekistano, Azerbaidžano, Ispanijos, Slovakijos, Italijos, Graikijos, Slovėnijos, Vengrijos ir t.t.. Šiais metais personalo mainų savaitėje dalyvauja 11 darbuotojų, atvykusių pagal Erasmus+ mobilumo tarp Programos šalių ir šalių Partnerių veiklą, su kuriais vyks išsamios diskusijos kaip intensyvinti studentų ir darbuotojų mainus, kokios šių studentų ir darbuotojų patirtys po Erasmus+ studijų ar dėstymo mobilumo laikotarpių, kaip keičia institucijų strategijas atsivėrusi Erasmus+ mainų galimybė su Europos universitetais ir pan.
Per tarptautinę personalo mainų savaitę svečiai susipažins su Mykolo Romerio universitetu, dalinsis patirtimi apie akademinių mainų organizavimą, mokslo ir inovacijų paramos vadybą, Fakultetų veiklų organizavimą, aptars tolesnį bendradarbiavimą, bendrų projektų inicijavimo galimybes pagal Erasmus+ ir kitas programas.
Pranešimą apie Erasmus+ programą Lietuvos aukštojo mokslo sektoriuje bei jos perspektyvas ypač tarp Erasmus+ Programos šalių ir šalių partnerių skaitys bei diskusijoje dalyvaus Švietimo mainų paramos fondo Aukštojo mokslo programų skyriaus vadovas Alius Ambras.
MRU Biblioteka organizuoja specializuotą mokymų programą universitetų bibliotekų darbuotojams. Mykolo Romerio universiteto studentai - Erasmus studentų tinklo sekcija (ESN MRU Vilnius), pasidalins savo patirtimi su atvykusiais užsienio universitetų darbuotojais apie studentiškos veiklos organizavimą bei užsienio studentų kuravimo patirtį. Valstybės šimtmečio proga, savaitės mokymų programą papildo edukacinės veiklos Valstybės pažinimo centre, nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje bei Trakuose. Kultūrinė ir socialinė programa yra svarbi kiekvienų sėkmingų tarptautinių mokymų dalis.
„Šiais metais atvykusius svečius kviečiame susipažinti su Lietuvos istorija ir kultūra – organizuosime pažintinę ekskursiją į Užutrakio dvarą, Trakus, kur visi turės galimybę susipažinti su Lietuvos karaimų kultūriniu ir kulinariniu paveldu edukacinėje programoje. Liepos 6 dieną visi svečiai dalyvaus Dainų Šventės renginiuose, galės stebėti, kaip  visame pasaulyje globalios lietuvių bendruomenės drauge giedos „Tautišką giesmę“, - pasakojo MRU Tarptautiškumo tarnybos vadovė Audra Dargytė Burokienė.
 
Tarptautinę personalo mainų savaitę kasmet organizuoja Tarptautiškumo tarnyba, bendradarbiaudama su MRU Biblioteka, Mokslo ir inovacijų paramos centru, Fakultetų
(Institutų) „Erasmus“ koordinatoriais.