MRU įvyko „2017 Global Game Startup Competition“ turnyras - MRU
Naujienos

19 spalio, 2017
MRU įvyko „2017 Global Game Startup Competition“ turnyras
Įvykis

Spalio 24 dieną Mykolo Romerio universitete (MRU) vyksta žaidimų kūrimo turnyras „2017 Global Game Startup Competition“, kuriame dalyvavo Pietų Korėjos Dongseo universiteto (DSU), Mykolo Romerio universiteto (MRU), kitų Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų bei gimnazijų moksleivių komandos. Į šį tarptautinį žaidimų kūrimo turnyrą atvyko studentai ne tik iš Pietų Korėjos, bet ir Indonezijos, Vietnamo, Kazachstano.

Turnyre su moksleiviais ir studentais savo patirtimi ir įžvalgomis dalinosi didžiausios Baltijos šalyse žaidimų kultūros parodos „GameOn“ rengėjai, Lietuvos žaidimų kūrimo asociacijos ekspertai, MRU ir DSU universiteto dėstytojai. Su Dongseo universitetu Mykolo Romerio universitetas vykdo jungtinę informatikos ir skaitmeninio turinio programą apie žaidimų, animacijos ir vaizdo efektų kūrimą.

Turnyro metu mišrios tarptautinės Lietuvos ir Pietų Korėjos komandos kūrė naujas žaidimo koncepcijas, dalinosi savo žaidimų kūrimo idėjomis, susipažino su kultūriniais žaidimų industrijos skirtumais ir įgijo naudingos praktinės patirties. Konkurso dalyviai ne tik varžėsi tarpusavyje, bet ir mokėsi sukurti ir sumontuoti trumpą žaidimo prototipą, pagal parengtus segmentus sudėlioti nuoseklią istoriją, pateikti skaitmeninio žaidimo koncepciją ir jos įgyvendinimo priemones.

Kaip teigia vienas iš renginio organizatorių, MRU docentas Tadas Limba, vienas svarbiausių šio konkurso tikslų – suteikti dalyviams progą įgyti tarptautinio ir tarpkultūrinio bendradarbiavimo patirties. „Konkurso dalyviai turės galimybę ne tik suprasti, kaip galima studijuoti žaidimų kūrimą, bet ir pasisemti naudingos praktinės patirties iš pasaulio žaidimo kūrimo lyderių. Tokio pobūdžio renginiais siekiame šviesti visuomenę ir parodyti žaidimų kuriamą vertę iš pozityviosios pusės“, – sako T. Limba.

Pietų Korėjos profesoriai kurs kompiuterinį „Kakės Makės“ žaidimą

Į konkursą atvykę Pietų Korėjos DSU universiteto dėstytojai praktikai-profesionalai yra dalyvavę kuriant skaitmeninės animacijos sprendimus filmui „Transformeriai“ ir vaizdų efektus fantastinei Holivudo epopėjai „Žvaigždžių karai“. Lietuvoje korėjiečiai ne tik dalinosi savo patirtimi su Lietuvos studentais ir moksleiviais, bet ir pasirašys ketinimų protokolą su įmonių grupe „Alma Littera“ dėl bendradarbiavimo kuriant ir toliau plėtojant „Kakė Makė“ personažo žaidimą. Turnyre kaip tik dalyvavo ir pats „Kakė Makė“ personažo pagrindu kuriamo žaidimo rengėjas bei įgyvendintojas – Dongseo universiteto profesorius Seo Jin Taekas bei kiti šio universiteto profesoriai.