MRU įteiktas garbingas Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimas - MRU
Naujienos

22 gruodžio, 2020
MRU įteiktas garbingas Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų apdovanojimas

Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai paskelbė geriausias 2020 metų įmonės, jų vadovus bei mokymo įstaigas. Šiemet garbingas Rūmų apdovanojimas „Už pasiekimus 2020 metais“ aukštųjų mokyklų kategorijoje įteiktas Mykolo Romerio universitetui (MRU).

Pasak MRU rektorės profesorės Ingos Žalėnienės, nors šie metai buvo pilni iššūkių, šis apdovanojimas – tai įvertinimas akademinei bendruomenei. „Pirmiausia noriu padėkoti universiteto žmonėms, kurie nepaisant sudėtingos situacijos dėl pandemijos sugebėjo prisitaikyti prie pasikeitusių aplinkybių, toliau nuosekliai siekė užsibrėžtų tikslų ir pasiekė išties puikių rezultatų studijų, mokslo, projektinėse veiklose. Verslo atstovai ir Universitetas – pasitelkdami šiuolaikinę vadybą, technologijas bei žmogiškąsias kompetencijas - gali tapti viena iš pažangiausių, lyderiaujančių bendruomenių Lietuvoje. Tai taip pat didžiulis ir darbdavių įvertinimas – nes šie metai buvo pilni iššūkių. Universitetas ir toliau stiprins bendradarbiavimą su verslo atstovais,“ – teigia MRU rektorė Inga Žalėnienė.

Šiemet MRU priėmimo rezultatai buvo vieni geriausių per pastaruosius keletą metų. Pagal LAMA BPO kvietimų studijuoti duomenis MRU padarė didžiausią procentinį pokytį tarp visų valstybinių Lietuvos universitetų – palyginus su 2019 metais kvietimų studijuoti bakalauro studijas valstybės finansuojamose vietose skaičius išaugo 271 proc. Pagal sudariusių sutartis pirmos pakopos studijoms aukštosiose mokyklose – MRU taip pat tarp lyderių. Sudariusiųjų studijų sutartis dėl valstybės finansuojamų vietų skaičius palyginus su 2019 metais MRU augo 189 procentus, o bendras priimtųjų studijuoti į bakalauro programas augimas siekė 50 procentų.

Augo ir MRU priėmimo į magistrantūros studijas. Palyginus su 2019 metais pateiktų prašymų skaičius augo virš 30 proc., o pakviestųjų studijuoti skaičius didėjo 13 procentų.  Šiemet universitetas dar labiau pagerino pozicijas dalykiniame „QS World University Rankings by Subject 2020“ teisės krypties reitinge, kuriame pasaulio universitetai reitinguojami pagal konkrečias studijų ir mokslo kryptis. Mykolo Romerio universiteto Teisės mokykla 2020 metų reitinge pakilo aukštyn per 50 pozicijų palyginus su 2019 m. ir pirmą kartą Lietuvos aukštojo mokslo istorijoje teisės kryptyje pateko tarp 250 geriausių pasaulio universitetų.

Ženkliai augo MRU pajamos už įgyvendinamus mokslinius projektus ir sutartis socialinių mokslų srityje. Palyginus su 2018 metais šios lėšos augo beveik tris kartus, o su 2017 metais – beveik 10 kartų: 2017 metais ši suma siekė vos 39,54 tūkst. eurų, 2018 metais - jau 138,41 tūkst. eurų, o 2019 – net 449,66 tūkst. eurų. Tai apskritai geriausias rezultatas ir didžiausias statistinis šuolis tarp visų didžiųjų valstybinių Lietuvos universitetų (2019 metais pajamos už mokslinius projektus ir sutartis: VU – 230,85 tūkst. eurų, VDU – 349,1 tūkst. eurų, KTU - 353,28 tūkst. eurų).

Šiandien Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmai vienija per 500 narių – Lietuvos įmones iš įvairių verslo sektorių, taip pat universitetus, kolegijas bei kitas mokymo įstaigas. Konkurse, kurį Rūmai organizuoja daugiau nei dvidešimtmetį, dalyvauja Rūmų nariai, o geriausieji atrenkami analizuojant įmonių rodiklius, visuomeninę vadovų veiklą, įstaigų pasiekimus. Konkursuose gali dalyvauti Vilniaus, Ukmergės ir Alytaus regionų verslo įmonės ir mokymo įstaigos. Jų paraiškas pagal nustatytus kriterijus vertina ir nugalėtojus patvirtina Rūmų Taryba.