MRU išlaiko tvirtas pozicijas tarp 250 geriausių pasaulio universitetų teisės kryptyje - MRU
Naujienos

4 kovo, 2021
MRU išlaiko tvirtas pozicijas tarp 250 geriausių pasaulio universitetų teisės kryptyje
Teisės mokykla

Paskelbi pasauliniai universitetų dalykiniai reitingai „QS World University Rankings by Subject 2021“, kuriuose pasaulio universitetai reitinguojami pagal konkrečias studijų ir mokslo kryptis. Jau trečius metus iš eilės vienintelė iš visų Lietuvos aukštųjų mokyklų teisės (Law) kryptyje tarp geriausių pasaulio universitetų patenka ir Mykolo Romerio universiteto Teisės mokykla, kuri užima 201-250 pozicijas.

Pasak MRU rektorės prof. dr. Ingos Žalėnienės, reitingavimas pagal konkrečias mokslo ir studijų kryptis išryškina kiekvieno universiteto stiprybes. „Prieš tris metus Mykolo Romerio universiteto Teisės mokyklos patekimą tarp geriausių pasaulio universitetų, priėmėme kaip didžiulį įvertinimą, –  sako MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė. – Tačiau didžiulį universiteto teisės krypties akademinį potencialą ir galimybes atspindi ne tik patekimas į šį reitingą, bet ir ne vienerius metus išlaikomos aukštos pozicijos“.      

Pasak Mykolo Romerio Teisės mokyklos dekanės prof. dr. Lyra Jakulevičienės, tarptautiniai universitetų vertinimai akcentuoja mokslinės veiklos rezultatus ir darbdavių bei akademinių institucijų nuomonę, tačiau Lietuvoje MRU Teisės mokykla vis labiau atpažįstama pagal išskirtinį dėmesį studentui, patirtinį mokymą ir individualizuotas teisės studijas, aktyvią partnerystę su teisine bendruomene mentorystės veiklose ir diegiamas ateities teisininkų kompetencijas. „Tarptautiškumas visuomet buvo mūsų išskirtinis bruožas, tačiau tai nėra tikslas pats savaime, o tik priemonė pasiūlyti studentams tai, kas šiuo metu geriausia teisininkų rengime“, – pabrėžė profesorė L. Jakulevičienė. Dekanės įsitikinimu, pripažinimas tarptautinėje erdvėje pagal rezultatus, o ne tik pagal vardą, yra naudingas pritraukiant į Lietuvą užsienio studentus, bet dar labiau  – plėtojant mokslininkų ryšius. „Konkurencingomis tarptautinėje ir nacionalinėje erdvėje teisės mokyklos gali išlikti tik tuomet, jei visos studijų programos bus pagrįstos mokslo rezultatais bei atitiks dabarties bei ateities rinkos poreikius, padės išsiskleisti asmenybėms, o ne ruoš raidės sekėjus“, – sako MRU Teisės mokyklos dekanė prof. L. Jakulevičienė.  

Šiais metais MRU Teisės mokykla ir toliau aktyviai dalyvauja tarptautinėje studijų ir mokslo erdvėje, įsijungė į tarptautinį projektą. Kartu su Vokietijos ir kitų 7 Europos šalių universitetais kurs gaires, kaip reformuoti teisės studijas Europoje bei tobulins akademinio personalo dėstymo kompetencijas, siekiant sustiprinti teisės studentų universalius gebėjimus ir akademinius įgūdžius. Kovo mėnesį taip pat vyks konsultacijos su pagrindinėmis Lietuvos teisinėmis gildijomis (teismais, advokatūra, prokuratūra, notariatu ir antstolių rūmais), kuriomis siekiama ieškoti dar geresnės sinergijos tarp studijų ir teisės praktikos.

Daugiau apie Mykolo Romerio universiteto teisės mokyklą:

MRU Teisės mokykla vykdo klasikinę teisės ir tris specializuotas teisės bakalauro studijų programas, 14 magistratūros studijų programų, iš kurių 7 – tarptautinės, vykdomos su užsienio universitetais. Pirmoji Lietuvoje akreditavo ir įgyvendina teisės 5 LL.M programas, skirtas praktikams gilinti specializuotas žinias. Kasmet MRU Teisės mokykla pritraukia apie 400 teisės studentų iš Lietuvos ir apie 100 užsienio, daugiausia Ukrainos, studentų. Studentai turi galimybę atlikti praktiką ir įsidarbinti daugiau kaip 100 Teisės mokyklos partnerių Lietuvoje ir užsienyje.