MRU ir SWPS universitetas Lenkijoje ruošiasi bendroms veikloms Europos reformų universitetų aljanse (ERUA) - MRU
Naujienos

20 rugsėjo, 2023
MRU ir SWPS universitetas Lenkijoje ruošiasi bendroms veikloms Europos reformų universitetų aljanse (ERUA)
Partnerystė
Rektorė

 Rugsėjo 17-18 dienomis Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė   Socialinių ir humanitarinių mokslų universiteto - SWPS (Lenkija) rektoriaus prof. hab. dr. Romano Cieślako kvietimu lankėsi Vroclave vykusiame universiteto akademinės bendruomenės vadovų susitikime. Rektorių kolegijoje (Kolegium Rektorskie) MRU rektorė pristatė MRU pasiekimus ir aptarė galimas bendras veiklas Europos reformų universitetų (ERUA) aljanse.  

„Mus vienija bendra universitetų, kaip kūrybinių erdvių, vizija, bendras supratimas apie eksperimentinių metodų  taikymą ir atvirojo mokslo svarbą, ne tik šios dienos aktualijų, bet ir ateities perspektyvų matymas“, - pabrėžė prof. dr. I. Žalėnienė. Anot MRU rektorės, moksliniai tyrimai ir įžvalgos  nėra pats sau tikslas – jų reikia kuriant teisingesnę, atviresnę ir įtraukesnę visuomenę.

MRU ir SWPS universitetai  šiemet prisijungė prie ERUA, kurio narius  vienija bendra misija skatinti laisvą mąstymą, siekis kurti originalius tarpdisciplininius metodus, suburti Europos mokslininkus, ieškančius naujų sprendimų naujoms problemoms ir iššūkiams spręsti. ERUA tikslas – spartinti pažangą Europos švietimo erdvėje, įgyvendinant  Europos aukštojo mokslo strategiją.

MRU rektorė SWPS regioniniame padalinyje Vroclave taip pat susipažino su  universalaus dizaino principais rekonstruota infrastruktūra: auditorijomis, įvairiomis studijų platformomis, laboratorijomis. Kaimyninės šalies universiteto patirtis pasitarnaus ir įgyvendinant MRU investicinį projektą, skirtą mokomųjų pastatų atnaujinimui ir geresniam jų pritaikymui bendruomenės poreikiams.

SWPS universitetas – tai vienas didžiausių Lenkijoje privačių universitetų, vykdančių socialinės ir humanitarinės krypties studijas ir mokslinius tyrimus. Universitetas pasižymi gerais nacionaliniais ir tarptautiniais reitingais, neabejotina švietimo kokybe ir išskirtiniu akademiniu personalu.