MRU ilgametis partneris Dongseo universitetas Pietų Korėjoje surengė koncertą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti - MRU
Naujienos

8 vasario, 2024
MRU ilgametis partneris Dongseo universitetas Pietų Korėjoje surengė koncertą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti
Universitetas

Ilgametis Mykolo Romerio universiteto (MRU) partneris Pietų Korėjos Dongseo universitetas (DSU) kartu su Lietuvos ambasada surengė koncertą, skirtą Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti. Koncertas vyko DSU studentų miestelyje, kuriame savo muzikinį projektą „Provocations“ pristatė Lietuvos garsi pianistė Aleksandra Žvirblytė ir saksofono grandas Petras Vyšniauskas.

MRU partnerystė su Dongseo universitetu prasidėjo 2014 m. , kuomet buvo įkūras Karaliaus Sedžiongo institutas Vilniuje, tapęs pirmuoju ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos regione. Karaliaus Sedžiongo institutas organizuoja nemokamus korėjiečių kalbos kursus, įgyvendina įvairius kultūros projektus, organizuoja kultūrinius renginius. MRU Karaliaus Sedžiongo institutas 2021 metais išrinktas vienu iš trijų geriausių institutų Europos, Vidurio Rytų ir Afrikos regione bei pelnė išskirtinį apdovanojimą už nepriekaištingą veiklą (ang. Excellence Award).

Už didelį indėlį į universitetų bendradarbiavimą, sėkmingą MRU ir DSU dvigubo diplomo studijų įgyvendinimą, Karaliaus Sedžiongo instituto Vilniuje veiklą, glaudžius studentų ir dėstytojų mainus MRU rektorei prof. dr. Ingai Žalėnienei 2022 m. suteiktas DSU Garbės daktarės vardas.