MRU įgyvendino EOSE projektą: universitetas pristatytas tarptautiniame leidinyje - MRU
Naujienos

12 sausio, 2022
MRU įgyvendino EOSE projektą: universitetas pristatytas tarptautiniame leidinyje
Universitetas
Įvykis

Mykolo Romerio universitetas (MRU) didžiausias Lietuvoje specializuotų socialinių mokslų universitetas bendradarbiaudamas su Lietuvos savivaldybių asociacija 2019-2021 m. įgyvendino Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Sporto rėmimo fondo finansuojamą projektą „Lietuvos savivaldybių viešųjų sporto paslaugų teikėjų kompetencijų ugdymas“.

Sėkmingas projekto realizavimas yra pristatytas European Observatoire of Sport and Employment (EOSE) leidinyje kaip gerosios patirties pavyzdys, siekiantis užtikrinti kvalifikuotos darbo jėgos vystymą sporte bei fizinio aktyvumo sektoriuje. Bendras dalyvavusių šalių skaičius - 13. Pagrindinis atrinktų Europos šalių geros praktikos pavyzdžių tikslas yra pateikti ir viešinti sporto specialistų rengimo bei kvalifikacijos tobulinimo realias praktikas. Plačiau apie leidinį skaitykite čia.

Rezultatai puikūs, paminima, jog MRU sukūrė ir pristatė naują tęstinio profesinio tobulėjimo programą bei suteikė rekomendacijų, kaip padidinti sporto ir fizinio aktyvumo indėlį į regioninę plėtrą. Be to, šiame projekte dalyvavo ir kitos užsienio šalių aukštosios mokyklos.

MRU yra aktyvus EOSE narys.