MRU garbės profesoriui Vytautui Šlapkauskui sukaks 70 metų - MRU
Naujienos

26 birželio, 2023
MRU garbės profesoriui Vytautui Šlapkauskui sukaks 70 metų
Viešojo saugumo akademija
Universitetas
Studijos
Mokslas

2023 m. birželio 27 d. Mykolo Romerio universiteto (MRU) profesoriui Vytautui Šlapkauskui sukanka 70 metų.

Prof. V. Šlapkauskas gimė 1953 m. birželio 27 d. Kybartuose, Vilkaviškio r. Jo ilga ir iškili teisės profesoriaus karjera tuometiniame MRU pirmtake – Lietuvos teisės akademijoje – prasidėjo 1998 m. 2020 m. Jam suteiktas MRU Garbės profesoriaus vardas.

Profesorius yra 25 knygų autorius ir bendraautoris, iš jų – pirmojo Lietuvoje teisės sociologijos vadovėlio „Teisės sociologijos pagrindai“ (2004) autorius. Daugiau kaip 75 mokslo publikacijų autorius ir bendraautoris, daugiau nei 45 mokslo straipsnių autorius, skaitė pranešimus respublikinėse ir tarptautinėse mokslinėse konferencijose, dalyvavo daugiau nei 10 tarptautinių ir nacionalinių mokslo projektų.

Prof. V. Šlapkausko moto: „Meilė yra svarbiausias optimistinio gyvenimo, darbo, atsakomybės, atjautos ir teisingumo šaltinis“. Visa Viešojo saugumo akademijos bendruomenė sveikina profesorių su gražiu jubiliejumi, linki sveikatos bei pačios svarbiausios – Meilės.

Na, o visus norinčius pasveikinti profesorių, kviečiame į jubiliejaus šventę birželio 27 d. 14 val. Viešojo saugumo akademijoje, Kaune.