MRU Debatų klubo prezidentė Kateryna Varava: siekiame tarptautinių aukštumų - MRU
Naujienos

10 vasario, 2022
MRU Debatų klubo prezidentė Kateryna Varava: siekiame tarptautinių aukštumų
Bendruomenė
Teisės mokykla
Universitetas

Mykolo Romerio universiteto (MRU) Debatų klubas – vienija visų fakultetų, specialybių ir kursų studentus, siekiančius tobulinti savo retorinius, prezentacinius bei argumentavimo įgūdžius, diskutuojant apie aktualiausias problemas. Šio klubo narė, MRU magistrantūros studijų programos Europos ir tarptautinės verslo teisės studentė Kateryna Varava, sausio mėn. buvo išrinkta naująja prezidente 1 metų kadencijai. Iki tol, studentė dalyvavo šio klubo mokymuose, renginiuose bei tarptautiniuose turnyruose.

Tarptautinė patirtis

Klube akademinė diskusijų forma vyksta Didžiosios Britanijos parlamentiniu stiliumi. Daug diskutuojama aktualiomis problemomis, studentai gali išbandyti save: įveikti išsikeltus iššūkius, sustiprinti pasitikėjimą savimi, taip pat pagerinti viešojo kalbėjimo ir anglų kalbos žinias bei išmokti dirbti komandoje. Kaip teigia Kateryna, MRU klubo veikla neapsiriboja vien tik regioniniu lygmeniu, šios komandos nariai dažnai dalyvauja įvairiuose tarptautiniuose turnyruose, pavyzdžiui Liverpulio ir Kembridžo organizuojamuose viešojo kalbėjimo debatų renginiuose.

Tikslai – ambicingi

Kateryna sako, kad Covid-19 pandemija buvo nemažas iššūkis veiklai, šiuo metu siekiama dar labiau sustiprinti klubą. Naujoji klubo prezidentė dalinasi planais:  „MRU komanda planuoja plėsti tarptautinių turnyrų sąrašą ir siųsti savo narius į debatų turnyrus Kembridže bei Oksforde. Be to planuose numatytas ir dar vienas ambicingas tikslas – surengti didžiausią Baltijos šalių tarptautinį debatų turnyrą“.

Taip pat svarbu paminėti ir tai, jog MRU Debatų klubas kvies bendradarbiauti kitų šalių universitetus, sieks stiprinti parlamentinę kultūrą visoje Lietuvoje, ne tik sostinėje.

Prisijungti gali visi norintys

Prie šio klubo gali prisijungti kiekvienas norintysis: „mūsų komandoje yra studentų iš įvairių MRU kursų ir fakultetų, turime užsieniečių ir lietuvaičių“,  pasakoja Kateryna. Magistrantė teigia, kad studentams tai puiki vieta tobulinti analitinio mąstymo įgūdžius, atsparumą stresui bei išmokti sėkmingai planuoti laiką. „Jeigu norite patirti iššūkių, išmokti apginti savo nuomonę bei gebėti kritiškai mąstyti, tuomet prisijunkite prie mūsų“, – kviečia MRU Debatų klubo prezidentė.

Klubo veikla vyksta antradieniais ir ketvirtadieniais: 19.30 val., II-230 auditorijoje, Mykolo Romerio universitete, Ateities g. 20, Vilniuje.

Daugiau informacijos el. paštu debatai@mruni.eu.