MRU dalinsis mediacijos patirtimi su partneriais Ukrainoje - MRU
Naujienos

23 rugpjūčio, 2023
MRU dalinsis mediacijos patirtimi su partneriais Ukrainoje
Universitetas
Teisės mokykla
Įvykis

Pasirašyta MRU ir Europos tarpininkavimo teisėjų asociacijos (GEMME) padalinio Ukrainoje bendradarbiavimo sutartis: rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė ir GEMME Ukraine vykdančioji direktorė Alina Sierhieieva parašais patvirtino jau įgyvendinamą socialinę partnerystę mediacijos plėtros ir ukrainiečių teisėjų, notarų, advokatų bei kitų teisininkų kvalifikacijos įgijimo ir tobulinimo alternatyvaus ginčų sprendime srityse.

„Džiaugiamės, galėdami pasidalyti MRU sukaupta mediacijos patirtimi su partneriais Ukrainoje. Tikimės, kad akademinės bendruomenės, nevyriausybinio sektoriaus ir teisės praktikų bendradarbiavimas prisidės prie teisinės Ukrainos valstybės stiprinimo ir sėkmingos integracijos į europinės teisės erdvę“, - teigia Rektorė prof. dr. I. Žalėnienė.

MRU Teisės mokykla nuo 2022 m. vykdo Mediacijos LL.M programą anglų kalba, kurios 2023 m. laidoje daugiau nei 20 Ukrainos teisininkų įgijo plačių teorinių ir praktinių žinių iš geriausių Lietuvos ir užsienio mediacijos ekspertų. Plėtojama socialinė partnerystė bus ir toliau vykdoma užtikrinant galimybę Ukrainos teisininkams mediatoriams palankiausiomis sąlygomis tobulėti, įgyti praktinės patirties bei megzti tarptautinius ryšius. Taip pat ateityje numatoma bendradarbiavimą tęsti organizuojant bendrus renginius, stažuotes bei įgyvendinant kitas mediacijos plėtros ir mediatorių kompetencijų tobulinimo veiklas.