MRU bendruomenės atstovai lankėsi prof. Mykolo Römerio gimtinėje - MRU
Naujienos

2 liepos, 2021
MRU bendruomenės atstovai lankėsi prof. Mykolo Römerio gimtinėje

Liepos 1 d. įvyko išvažiuojamasis Mykolo Römerio universiteto Senato posėdis Prof. Mykolo Pijaus Paskalio Römerio gimtinėje Bagdoniškyje. Susitikime dalyvavo ir šios išskirtinės asmenybės artimieji. Ilgam išliks atmintyje prasmingi pokalbiai, įdomios paskaitos, protmūšis, o svarbiausia – daug idėjų ir planų ateities bendruomeninėms iniciatyvoms ir veikloms.

Susitikime dalyvavo Senato nariai, Mykolo Römerio dukra Jadvyga bei jos vyras Vytautas Vitkauskai, universiteto rektorė Inga Žalėnienė, vicerektorius doc. dr. Saulius Spurga, Senato pirmininkas doc. dr. Romas Prakapas. Įdomias paskaitas apie Mykolą Romerį skaitė doc. dr. Gintaras Šapoka, prof. dr. Gediminas Mesonis, o prof. dr. Agnė Tvaronavičienė ir prof. dr. Snieguolė Matulienė suplanavo susitikimą, kad jis būtų ne tik jaukus, bet ir su įdomiomis veiklomis. 

Senato pirmininkas doc. dr. Romas Prakapas sako: „Ši kelionė į Bagdoniškį – tarsi prisilietimas prie profesoriaus Mykolo Römerio gyvenimo ir kūrybos šaltinio. Skaitydamas neįkainojamą palikimą, dienoraščius, matai visų pirma realų, autentišką žmogų. Vėliau išryškėja didis Lietuvos patriotas, nepasidavęs svetimos valstybės pagundoms, savo žiniomis ir gebėjimais prisidėjęs prie nepriklausomos teisinės valstybės kūrimo. Galiausiai pamatai talentingą pedagogą ir vadovą, prisidėjusį prie savarankiško aukštojo mokslo Lietuvoje puoselėjimo. Didžiulė pagarba tiems, kurie siekia saugoti ir tęsti profesoriaus Mykolo Römerio pradėtus darbus.“