MRU bendradarbiavimas su Frankofonijos universitetų agentūra (AUF) įgauna pagreitį - MRU
Naujienos

11 rugsėjo, 2023
MRU bendradarbiavimas su Frankofonijos universitetų agentūra (AUF) įgauna pagreitį
Universitetas
Partnerystė

Šiandien Mykolo Romerio universiteto rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė susitiko su  Frankofonijos universitetų agentūros (AUF) Vidurio ir Rytų Europos regiono direktoriumi Mohamed Ketata ir aptarė MRU bendradarbiavimą su Prancūzijos aukštojo mokslo institucijomis, galimybes vystyti bendras programas ir projektus, studentų mainus.  Pokalbio metu taip pat daug dėmesio skirta MRU bendradarbiavimui su AUF skleidžiant bei populiarinant prancūzišką kalbą ir kultūrą.

M.Ketata labai domėjosi MRU įdirbiu bendradarbiaujant su Ukrainos universitetais besitęsiančio karo su Rusija kontekste. Prof. dr. I. Žalėnienė pristatė bendras veiklas bei projektus su Ukrainos universitetais, pasidžiaugė, kad ir šiais metais MRU studijuoja ukrainiečiai studentai.

Svečias pristatė Rektorei AUF 2021-2025 m. veiklos Strategiją ir pakvietė MRU bendradarbiauti ir bendromis veiklomis prisidėti prie jos įgyvendinimo.

MRU yra daugiametis AUF narys ir nuosekliai puoselėja aktyvaus ir glaudaus akademinio bendradarbiavimo su Prancūzijos universitetais tradicijas, palaiko partnerystes su kitų frankofoniškų šalių universitetais, skatina frankofonijos žinomumą ir stiprinimą universitetiniame gyvenime.

AUF Vidurio ir Rytų Europos regiono direktorius M. Ketata kartu su kitais AUF atstovais atvyko į MRU dalyvauti seminare, kurio metu MRU ir AUF atstovai bendrai aptars ir svarstys tolimesnio bendradarbiavimo, integracijos bei plėtros perspektyvas. Seminaras prasideda rytoj, rugsėjo 12 d. ir tęsis 2 dienas.