MRU atnaujinti Mokslinės veiklos skatinimo fondo nuostatai - MRU
Naujienos

12 balandžio, 2022
MRU atnaujinti Mokslinės veiklos skatinimo fondo nuostatai
Bendruomenė
Mokslas
Universitetas

Mykolo Romerio universitete (MRU), siekiant paskatinti akademinę bendruomenę kurti ir skelbti kuo daugiau mokslinės produkcijos, buvo atnaujinti Mokslinės veiklos skatinimo fondo nuostatai.

Nauja mokslinės veiklos skatinimo fondo nuostatų redakcija siekiama apjungti visas Universitete taikomas mokslo skatinimo priemones į vieną dokumentą ir taip sukurti vieningą mokslo skatinimo sistemą.

Konkursinėms veikloms kaip ir anksčiau bus skelbiami konkursai, o tęstinėms nekonkursinėms veikloms konkursai organizuojami nebus ir finansavimas bus skiriamas visiems, kurie atitiks formaliuosius reikalavimus kaip ir iki šiol.

Naujoje mokslo skatinimo fondo nuostatų redakcijoje buvo atsisakyta perteklinių reikalavimų ir apribojimų (pvz. dėl tam tikro laikotarpio renginių finansavimo, vietoj to paliekant, kad galima kreiptis nuolat, t. y. esant poreikiui), numatyta, kad kaip rezultatas gali būti užskaitomas ne tik jau publikuotas mokslo darbas, bet ir priduotas su įrodančiais dokumentais, taip pat ne tik Q1 ir Q2 kvartiliui priklausančios, bet ir konkrečios mokslo krypties Q3 kvartiliui priskiriamos publikacijos.

Pasak MRU Mokslo ir inovacijų centro Mokslo kokybės ir analizės skyriaus vadovės Agatos Katkonienės šie atnaujinimai prisidės ne tik prie mokslininkų tarptautiškumo gerinimo, tačiau ir leis Universitetui būti žinomesniam: „praplėsti Fondo nuostatai suteiks finansinę paskatą mokslininkams aktyviau įsijungti į tarptautinį bendradarbiavimą su užsienio partneriais ir plėsti Universiteto žinomumą tarptautinėje mokslo erdvėje“.

Atsižvelgiant į Universiteto bendruomenės pastabas ir siekiant laikytis vienodos praktikos, buvo patikslinta, kad konkursinėse veiklose gali dalyvauti Universiteto mokslininkai ir tyrėjai, kurie turi įvykdytą mokslo krūvį už paskutinius du metus. Numatoma, kad nuo šiol bus 2 veiklų rūšys: 7 konkursinės veiklos ir 3 tęstinės veiklos.

Praplėtus veiklų spektrą 2022 m. fondą sudaro 250 000 eurų. Fondą administruoja Mokslo ir inovacijų centro Mokslo kokybės ir analizės skyrius, kilus klausimams galima susisiekti su šio skyriaus vadove Agata Katkoniene, el. paštu: agata.katkoniene@mruni.eu. Daugiau informacijos apie Fondo galimybes, kvietimus ir finansavimo sąlygas galima rasti Universiteto intranete.