Mokslinė – praktinė konferencija “Sporto industrija – profesionalumo ir interesų dermė” - MRU
Naujienos

19 gegužės, 2015
Mokslinė – praktinė konferencija “Sporto industrija – profesionalumo ir interesų dermė”

Gegužės 22 d. Mykolo Romerio universitete vyko mokslinė – praktinė konferencija “Sporto industrija – profesionalumo ir interesų dermė”. Konferenciją rengė MRU Politikos ir vadybos fakultetas kartu su Lietuvos sporto federacijų sąjunga.

Konferencijos programą rasite čia.

Konferencijoje dalyvo garbingas sporto vadybos profesorius Packianathan Chelladurai. Tai - vienas iškiliausių pasaulio sporto organizacijų ir žmonių išteklių valdymo specialistų.

Packianathan Chelladurai arba "Chella" yra baigęs ir dirbo Madras universitete (Indija), Vakarų Ontarijo universitete (Kanada) ir Ohajo valstijos universitete (JAV). Šiuo metu yra profesorius emeritas Trojos universitete (JAV). Jis parašė 5 knygas ir yra bendraautorius daugiau nei 100 reikšmingų mokslinių straipsnių sporto vadybos ir sporto psichologijos temomis. Jis yra buvęs labiausiai pripažinto pasaulyje sporto vadybos žurnalo „Journal of Sport Management“ redaktorius, Europos sporto vadybos žurnalo "European Sport Management Quarterly“ redakcinės kolegijos narys. Profesorius Chelladurai yra vienas iš įkūrėjų Šiaurės Amerikos sporto vadybos asociacijos (NASSM) ir Europos sporto vadybos asociacijos (EASM). Jis yra pirmasis NASSM įsteigto garbingo Earle F. Zeigler apdovanojimo savininkas (1991). Nuo 1999 m. dalyvauja MEMOS (Executive Masters in Sports Organization Management) programoje, kurią remia Tarptautinis olimpinis komitetas.