Lietuvos Respublikos civilinio kodekso įsigaliojimui skirta mokslinė praktinė konferencija „Lietuvos civiliniam kodeksui 20 metų: stabilumas versus dinamika“. - MRU
Naujienos

16 birželio, 2021
Lietuvos Respublikos civilinio kodekso įsigaliojimui skirta mokslinė praktinė konferencija „Lietuvos civiliniam kodeksui 20 metų: stabilumas versus dinamika“.
Teisės mokykla

2021 m. liepos 1 d. sukanka 20 metų nuo Lietuvos Respublikos civilinio kodekso įsigaliojimo. Šis kodeksas neretai vadinamas didžiausia ir svarbiausia kodifikacija atkūrus Lietuvos nepriklausomybę. Tikėtasi, kad tai bus stabilus fundamentalus teisės aktas, keičiamas (tobulinamas) tik išimtiniais atvejais. Vis dėlto per 20 metų buvo priimta beveik šimtas kodekso pakeitimų – nuo pavienių kodekso normų taisymo iki esminių kai kurių institutų reformų.

Birželio 18 dieną, nuo 9 val. kviečiame stebėti mokslinę praktinę konferenciją „Lietuvos civiliniam kodeksui 20 metų: stabilumas versus dinamika“. Renginys vyks nuotoliniu būdu.

KONFERENCIJOS TRANSLIACIJĄ GALIMA STEBĖTI ČIA

KONFERENCIJOS PROGRAMA

Konferencijoje bus diskutuojama ne tik dėl kodekso pakeitimų masto ir pasekmių, bet ir dėl Civilinio kodekso ir kitų teisės aktų santykio, kai tam tikri Civilinio kodekso reglamentuojami santykiai daug detaliau reglamentuojami specialiaisiais įstatymais bei įstatymų įgyvendinamaisiais teisės aktais. Keliamas Civilinio kodekso, kaip fundamentalaus, kertinio įstatymo, statuso klausimas.
Konferencija skirta teisininkų bendruomenei, teisėkūros institucijoms ir visiems, besidomintiems Lietuvos civilinės teisės raida, taikymu ir perspektyvomis. Konferencijos metu išsakytos mokslininkų ir teisės praktikų įžvalgos gali būti naudingos identifikuojant kylančius kokybiškos teisėkūros iššūkius ir projektuojant priemones egzistuojančiam reguliavimui tobulinti.

Renginio dalyvius prašome užsiregistruoti ČIA