Lietuvos ambasadorius Pietų Korėjoje aplankė Dongseo universitete studijuojančius MRU studentus - MRU
Naujienos

6 kovo, 2023
Lietuvos ambasadorius Pietų Korėjoje aplankė Dongseo universitete studijuojančius MRU studentus
Rektorė
Įvykis
Universitetas
Bendruomenė
Mokslas
KSI Vilnius

Mykolo Romerio universiteto studentai, šiuo metu pagal dvigubo diplomo programas studijuojantys Dongseo Universitete Busane, Pietų Korėjoje, sulaukė netikėtų svečių. Kovo 1 d. juos aplankė Lietuvos Respublikos ambasadorius Korėjos Respublikoje Ričardas Šlepavičius ir grupė Lietuvos diplomatų. Lietuvos ambasados Seule diplomatai vizito Busane metu aplankė jau daugiau kaip du dešimtmečius sėkmingai su MRU bendradarbiaujantį Dongseo universitetą, susipažino su universiteto moksline baze, akademiniu miesteliu ir pabendravo jame studijuojančiais MRU studentais. Lietuvos diplomatų delegaciją priėmė Dongseo universteto prezidentas dr. Jekuk Chang.

MRU studentai, Dongseo universitete (DSU) studijuojantys pagal dvigubo diplomo bakalauro programą „Žaidimų kūrimas ir skaitmeninė animacija“, įgyja ir MRU, ir DSU diplomus.   

„Pietų Korėja yra viena didžiausių skaitmeninės animacijos ir žaidimų produkcijos kūrėjų pasaulyje, todėl čia studijas baigę studentai turėtų labai dominti Lietuvos verslą, dirbantį šioje sparčiai augančioje industrijoje“, – sakė ambasadorius R. Šlepavičius. Tarp MRU studentų yra ir viena studentė iš Ukrainos. DSU, atsižvelgdamas į Rusijos agresiją prieš Ukrainą ir Lietuvos universiteto taikomą praktiką, šiai studentei skyrė stipendiją.

Kaip pažymėjo Dongseo universiteto Garbės daktarė, MRU rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, partnerystė su inovacijų kultūra, orientacija į ateitį pasižyminčiu DSU padėjo MRU išplėtoti inovatyvias studijas ir mokslą. „Tikiuosi, kad Lietuvos ambasados veikla Seule atvers naujų galimybių stiprinti bendradarbiavimą su Pietų Korėjos švietimo ir mokslo įstaigomis“, – sakė prof. dr. I. Žalėnienė.

Korėjos kalbos ir kultūros studijos integruotos ir į kitas MRU studijų programas. Pirmasis Baltijos šalyse nuo  2014 m. MRU veikiantis Vilniaus Karaliaus Sedžiongo institutas jau du kartus buvo pripažintas vienu iš geriausių Europos, Artimųjų Rytų ir Afrikos regione.

Dongseo universitetas yra viena stipriausių aukštojo mokslo įstaigų regione, glaudžiai bendradarbiaujantis su daugiau kaip 230 užsienio universitetų bei industrinių partnerių. Jame studijuoja apie 12 tūkstančių studentų iš Pietų Korėjos ir 69 užsienio valstybių, dirba 350 dėstytojų. Pasaulinio lygio išsilavinimą ir sėkmingai profesinei veiklai būtinus praktinius gūdžius suteikiantis DSU pasižymi inovatyviomis, į aktualiausias problemas orientuotomis studijų programomis ir moksliniais tyrimais. Pagal absolventų įsidarbinimą DSU pirmauja regione tarp panašaus dydžio universitetų. MRU absolventų įsidarbinimas yra vienas geriausių Lietuvoje. 2022 m. MRU absolventų įsidarbinimo vidurkis praėjus vieneriems metams po studijų baigimo sudarė 77,95 procento.