Lietuvoje įvyko antrasis tarptautinis Aikido festivalis - MRU
Naujienos

20 spalio, 2016
Lietuvoje įvyko antrasis tarptautinis Aikido festivalis

Spalio 23 dieną minint Japonijos ir Lietuvos diplomatinių ryšių atkūrimo 25-erių metų sukaktį, Lietuvos Aikido Aikikai federacija, palaikoma Japonijos ambasados Lietuvoje, Mykolo Romerio universitete (MRU) surengė antrąjį Aikido festivalį.

Ant tatamio susirinko šio japonų kovos meno atstovai iš Lietuvos bei užsienio šalių – Didžiosios Britanijos, Rusijos, Baltarusijos, Airijos ir, žinoma, Japonijos. Gausus žiūrovų būrys stebėjo vaikų ir suaugusiųjų parodomąsias programas. Renginyje dalyvavo 80 dalyvių iš 11-os skirtingų organizacijų. Aikido mokyklų atstovai demonstravo savo meistriškumo lygį bei šio kovos meno ypatumus.
Aikido meistrai kartu su mokiniais atliko įvairias technikas, įspūdingus ir efektyvius gynybos būdus nuo puolimo su ginklais ir kelių priešininkų. Sveikinamąjį žodį tarė Japonijos ambasados Lietuvoje patarėjas p. Masaru Aniya.
Renginį vainikavo garbės svečio iš Japonijos, Pasaulinio Aikido Centro „Aikido Hombu Dojo“ meistro – Shigeru Sugawara – įspūdingas pasirodymas. Jau dešimtus metus į Lietuvą atvykstantis 7 Dan laipsnio meistras p. Sugawara džiaugėsi šalių bendradarbiavimu ir dėkojo Lietuvos Aikido Aikikai federacijai už iniciatyvą organizuojant kasmetinius Aikido kovos meno seminarus ir kitus renginius.