Lietuvai Philip C. Jessup teismo proceso inscenizacijos konkurse atstovaus MRU komanda - MRU
Naujienos

27 vasario, 2015
Lietuvai Philip C. Jessup teismo proceso inscenizacijos konkurse atstovaus MRU komanda

Vasario 21 d. Mykolo Romerio universiteto (MRU) Teisės studentai laimėjo teisę atstovauti Lietuvai Philip C. Jessup teismo proceso inscenizacijos konkurse, kuris vyks balandį Vašingtone (JAV).

MRU studentai nacionaliniame kvalifikaciniame ture įveikė Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) atstovus.

MRU studentų komandą sudaro teisės studijų bakalaurai Agnė Galvelytė, Lukas Jocius, Adelė Jaškūnaitė, tarptautinės ir ES verslo teisės magistrantas studentas Remigijus Jokubauskas, teisės studijų magistrė Raimonda Kundrotaitė.  Komandą turnyrui jau ketverius metus rengia Teisės fakulteto Tarptautinės ir ES teisės instituto lektorė Inga Žalytė, ne vienerius metus pati sėkmingai dalyvavusi šiame konkurse.

Likime MRU studentams didžiausios sėkmės šiame prestižiniame tarptautiniame studentų renginyje!

Philip C. Jessup konkursas – tai tarptautinis prestižinis Tarptautinio teisingumo teismo inscenizacijos konkursas. Jame svarbios ne tik tarptautinės teisės žinios, bet ir gebėjimas argumentuoti bei apginti savo poziciją raštu ir žodžiu. Komandos varžosi tarpusavyje dėl geriausios komandos titulo ir siekia laimėti Philip C. Jessup taurę (Jessup Cup). Komandoms teisėjauja esami ir buvusieji Tarptautinio teisingumo teismo teisėjai, pripažinti tarptautinės teisės specialistai bei šioje srityje dirbantys profesionalai.