Lenkijos ambasadorius K. Radziwill pakvietė MRU kartu su Ambasada dalyvauti bendrose iniciatyvose - MRU
Naujienos

4 rugsėjo, 2023
Lenkijos ambasadorius K. Radziwill pakvietė MRU kartu su Ambasada dalyvauti bendrose iniciatyvose
Partnerystė
Rektorė

Mykolo Romerio universitete (MRU) lankėsi Lenkijos ambasadorius Konstanty Radziwill. Susitikimo su Rektore prof. dr. Inga Žalėniene metu aptartas MRU bendradarbiavimas su Lenkijos aukštojo mokslo institucijomis, vykdomos bendros studijų programos su Lenkijos universitetais, įgyvendinami europiniai moksliniai projektai bei būsimosios iniciatyvos.

Rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė pasidžiaugė, kad šį pavasarį Liubline pasirašyta universitetų deklaracija ir įkurtas Trijų jūrų universitetų tinklas (angl. The Three Seas Universities Network – 3SUN) reikšmingai prisidės prie universitetų tarptautinio bendradarbiavimo plėtros, mainų intensyvumo ir mokslinių tyrimų plėtros.

Šių metų gegužės 16 d. Liubline buvo pasirašyta universitetų deklaracija ir įkurtas Trijų jūrų universitetų tinklas. Deklaraciją pasirašė trylika universitetų iš dešimties valstybių, tarp jų du Ukrainos universitetai.

„Trijų jūrų universitetų tinklas atvers plačias galimybes universitetams svariai prisidėti sprendžiant mokslui ir regionui kylančias problemas“, – sakė Rektorė atkreipdama dėmesį, kad šiandienos geopolitiniame kontekste Vidurio Europos universitetai turi didelį potencialą bei patirties įgyvendinant reikšmingus projektus.

Ambasadorius Konstanty Radziwill pažymėjo, kad „Trijų jūrų iniciatyva“ – yra prioritetinė Lenkijos Prezidento Andrzei Duda interesų sritis, o Lenkija ir Lietuva šioje iniciatyvoje atlieka lokomotyvo vaidmenį. Jo Ekscelencija pakvietė MRU kartu su Lenkijos ambasada dalyvauti bendrose iniciatyvose Trijų jūrų universitetų tinklo veiklos kontekste.

Susitikimo metu Rektorė taip pat pasidalino planais dėl universiteto plėtros siekiant jį padaryti dar modernesnį, tarptautiškesnį bei tvaresnį.

Lenkijos universitetai yra viena seniausių ir labai svarbių MRU partnerinių institucijų. Su Lenkijos universitetais sudarytos aštuonios dvišalio bendradarbiavimo sutartys ir keturiasdešimt "Erasmus+" tarpinstitucinių sutarčių.

2023/2024 m. m. rudens semestre Erasmus+ studijų mobilumui iš Lenkijos (Adomo Mickevičiaus universitetas Poznanėje) atvyksta 1 studentas. Šiuo metu MRU studijuoja 6 laipsnio siekiantys studentai – Lenkijos piliečiai (3 bakalaurai, 1 magistrantas ir 2 doktorantai).