Kviečiame į konferenciją „Europinės ir nacionalinės baudžiamosios politikos tendencijos ir iššūkiai“ - MRU
Naujienos

4 balandžio, 2024
Kviečiame į konferenciją „Europinės ir nacionalinės baudžiamosios politikos tendencijos ir iššūkiai“

Ketvirtus metus Mykolo Romerio universiteto Teisės mokykla, Lietuvos socialinių mokslų centro Teisės institutas ir Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakultetas kartu organizuoja tarptautinę mokslinę – praktinę konferenciją „Europinės ir nacionalinės baudžiamosios politikos tendencijos ir  iššūkiai“.  Konferencijoje siekiama suteikti progą plačiam akademikų ir praktikų ratui pasidalinti mokslinėmis idėjomis ir praktinėmis įžvalgomis apie baudžiamosios politikos srityse ryškėjančias tendencijas ir kylančius iššūkius.

„Konferencija yra išskirtinis renginys, kurio metu susitinka baudžiamosios teisės krypties mokslininkai ir praktikai, siekdami pristatyti naujausius  tyrimų rezultatus ir iškelti aktualius klausimus skirtingose baudžiamosios politikos srityse. Ši konferencija ne tik įvertina baudžiamosios politikos pokyčius, bet ir pabrėžia bendrą mokslininkų bei praktikų siekį bendradarbiauti baudžiamosios politikos kūrimo ir jos įgyvendinimo procesuose,“ – organizacinio komiteto pirmininkė prof. dr. Jolanta Zajančkauskienė pabrėžia konferencijos aktualumą ir svarbumą.

Renginyje pranešimus skaitys Lenkijos ir Vokietijos mokslininkai, taip pat LSMC Teisės instituto, MRU Teisės mokyklos ir VDU Teisės fakulteto mokslininkai. Konferencijos pranešėjai pristatys sukčiavimo atribojimo nuo finansinių nusikalstamų veikų problematiką, kaltinamųjų aktų kokybės vertinimo rezultatus, diskutuos apie konvencinių nusikaltimų normų taikymą, narkotikų kiekio nustatymo teisinio reguliavimo ypatumus, elektroninius įrodymus, nuotolinio baudžiamojo proceso perspektyvas ir kitas aktualias temas.

Renginys vyks balandžio 12 d. 8:30 iki 14:10 val. Konferencijoje numatytos trys sesijos. Pranešimai bus skaitomi lietuvių ir anglų kalbomis, pranešėjai iš užsienio dalyvaus nuotoliniu būdu.

Renginyje maloniai kviečiami dalyvauti teisės bei tarpsritinius tyrimus atliekantys mokslininkai, baudžiamosios justicijos ir kitų sričių praktikai, teisės studentai.

Išankstinė registracija čia.

Visą programą galite rasti čia.

Kontaktinis el. paštas:btpi@mruni.eu