Kovo 11-osios proga Mykolo Romerio universitete išskleista milžiniška Trispalvė - MRU
Naujienos

10 kovo, 2021
Kovo 11-osios proga Mykolo Romerio universitete išskleista milžiniška Trispalvė

1990 metais  atkūrus Lietuvos nepriklausomybę, pirmąjį savo istorijos puslapį atvertė ir Mykolo Romerio universitetas (MRU) – jau praėjus vos mėnesiui po nepriklausomybės atkūrimo paskelbimo buvo įsteigta aukštoji mokykla, kuriai vėliau 2004 metais suteiktas Mykolo Romerio universiteto vardas. Universiteto trisdešimtmečio jubiliejaus iniciatyvų ir renginių finaliniu akordu taps ir Kovo 11-osios proga išskleista įspūdingo dydžio Trispalvė.

Prieš metus universitetas minėjo ne tik Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo, bet ir universiteto įsteigimo 30 metų sukaktį. Nemažai universiteto profesorių, garbės daktarų yra Nepriklausomybės akto signatarai, labai svariai prisidėję ir prie paties Nepriklausomybės akto, prie Lietuvos Konstitucijos bei kitų reikšmingų teisės aktų rengimo.

Universitetas augo, stiprėjo kartu su atkurta nepriklausoma valstybe, jame jau nuo pat įkūrimo buvo rengiami teisės, viešojo valdymo, saugumo specialistai, kurie svariai prisidėjo kurdami naujos valstybės teisinius, valdymo, saugumo pamatus pagal vakarietiškas demokratines vertybes.

Naują universiteto ir Lietuvos valstybės istorijos puslapį šiemet buvo nuspręsta atverti įspūdingai. Kovo 11-osios proga ant universiteto išskleista milžiniško dydžio Trispalvė. Vėliava, kurios plotis 6 metrai, o aukštis – net  16,5 metrai, uždengs vieną keturių aukštų universiteto korpuso sieną Ateities gatvėje Vilniuje.

„Valstybinės vėliavos iškėlimas visada yra sutelkiantis, nuteikiantis pozityviai, tad ir ši milžiniška vėliava turėtų visus mus skatinti didžiuotis dėl valstybės nuveiktais darbais, o kartu simbolizuoti mūsų visų ryžtą nepasiduoti ir įveikti užklupusią pandemiją“, - sakė MRU rektorė Inga Žalėnienė.