Konstitucijos dieną paminėti MRU rengė tarptautinę konferenciją Seime ,,Konstitucijos įgyvendinimas: patirtis ir problemos" - MRU
Naujienos

8 spalio, 2015
Konstitucijos dieną paminėti MRU rengė tarptautinę konferenciją Seime ,,Konstitucijos įgyvendinimas: patirtis ir problemos”

Spalio 16 d. Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto Konstitucinės ir administracinės teisės institutas bei Teisės filosofijos ir istorijos katedra kartu su Seimu ir Lietuvos advokatūra kvietė į jau tradicine tampusia metinę tarptautinę konferenciją, skirtą Konstitucijos dieną paminėti, kurios tema - ,,Konstitucijos įgyvendinimas: patirtis ir problemos". Šiais metais konferencija vyko Seimo rūmuose.

Konferencijoje pranešimus skaitė Lietuvos Respublikos Konstitucinio Teismo pirmininkas prof. dr. Dainius Žalimas, mokslininkai iš Mykolo Romerio Vilniaus, Vytauto Didžiojo universitetų, taip pat svečiai iš Latvijos, Armėnijos, Gruzijos, Vokietijos, Lenkijos ir Ukrainos.

Lietuvoje Konstitucijos diena minima spalio 25 d. Nuo tada, kai 1992 m. Lietuvos piliečiai referendume priėmė dabartinę Lietuvos Respublikos Konstituciją.

Konferencijos programa čia.